Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

CHP’li Yaşar Çatak: Proje Ucube

Konya yolu kenarında, 40 bin metrekare alan üzerine kurulan Samanyolu rekreasyon alanındaki boş duran 10 villanın hangi amaç için kullanılacağı hâlâ bilinmiyor. Villalarda yalnızca güvenlik görevlileri bulunuyor. Anakent Belediyesi Meclisi CHP Grup Başkanvekili Yaşar Çatak, Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek’in prestij projeleri arasında

Cumhuriyet Ankara
CHP’li Yaşar Çatak: Proje Ucube

Konya yolu kenarında, 40 bin metrekare alan üzerine kurulan Samanyolu rekreasyon alanındaki boş duran 10 villanın hangi amaç için kullanılacağı hâlâ bilinmiyor. Villalarda yalnızca güvenlik görevlileri bulunuyor. Anakent Belediyesi Meclisi CHP Grup Başkanvekili Yaşar Çatak, Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek’in prestij projeleri arasında gösterdiği Samanyolu rekreasyon alanını “ucube” olarak niteledi.

Anakent Belediyesi Belediye Meclisi’nde CHP’li üye İsa Hayırlı, 10 Ağustos 2009 tarihinde, Belediye Başkanı Melih Gökçek’in cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde Samanyolu rekreasyon alanını Belediye Meclisi gündemine taşımıştı. Hayırlı, önergesinin ilgili bölümünde, Gökçek’e, “Samanyolu rekreasyon alanı olarak yapılan binalar kullanıma hazır halde iken neden açılmamış, 1 yıl bekletilmiş ve yeniden açılmadan tadilat yapılmaya başlanmıştır? Her bina için ne kadar harcama yapılmıştır, bu binaların kullanım ve yapılım amacı nedir” sorularını sormuştu.

Gökçek, 10 Eylül 2009 tarihinde verdiği yazılı yanıtta, Samanyolu rekreasyon alanının ihale sürecini anlattı. İhalenin 2006 yılında yapıldığını, inşaatın aynı yıl başladığını anlatan Gökçek, sorumlu firmanın işini planlanan tarihte bitirememesi nedeniyle yüzde 12’lik eksikle fesih yoluna gidildiğini, yüklenici firmaya 5 milyon 300 bin 540 TL ödendiğini kaydetti. Gökçek, bölgedeki binaların mevcut durumuna ve neden boş tutulduğuna ilişkin bir bilgi vermedi.

CHP’li Yaşar Çatak, Konya yolunun kenarında şehirden oldukça uzak bir alana kurulan Samanyolu rekreasyon alanını “ucube” olarak nitelendirdi. Çatak, rekreasyon alanıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Gökkuşağı Rekreasyon alanı, Eskişehir yolu üzerindeki ‘demir kafes’ Kongre Merkezi ve Samanyolu... Bir ‘üçlü ucube’ bunlar. Samanyolu sitesini inşa ederken villalardan her bir tanesinde Anadolu yörelerini temsil eden lokantaların açılması planlanıyordu. Gelen giden Ankaralılar, burada yöresel yemeklerle karınlarını doyuracaktı. Ama son derece yanlış bir tercihti. Orası yol kenarı, güzel bir manzarası yok. İnsanlar Ankara’ya yemek yemek için o kadar mesafe geldikten sonra, gider göl kenarında yer. Kara yolunun kenarında, vızır vızır araçların geçtiği bu yer ‘karayolları konaklama yerlerine’ benziyor. Şehir dışından gelen vatandaş da Ankara’ya o kadar yaklaştıktan sonra orada durup ne için yemek yesin ki? Sonuçta kimse talip olmadı. Hiçbir şekilde kullanılma şansı olduğunu sanmıyorum.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/chpli-yasar-catak-proje-ucube_81096.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!