Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çiftçiler’den ‘Buyur Yap’ Modeli Gökdelen Satışı

Çiftçi Ailesi Zincirlikuyu’daki arazisine 52 katlı iki gökdelen yapacaktı. Bir alışveriş merkezini de kapsayan yatırımda projeler çizildi, izinler alındı. Çiftçiler bu projeyi henüz çivi çakmadan devretme kararı aldı.

Vatan Gazetesi
Çiftçiler’den ‘Buyur Yap’ Modeli Gökdelen Satışı

işli-Maslak hattında yapılacak 15 proje arasında yer alan maket aşamasındaki Çiftçiler Plaza satışa çıkarıldı. Zincirlikuyu’da yer alacak proje için yerli ve yabancı gruplardan teklifler alınacak. Böylece Türkiye’de ilk defa maketten gökdelen satışı gerçekleşmiş olacak. 315 bin metrekare alanlı projenin 4.5 katta 65 bin metrekaresi alışveriş merkezi, 8 bin 500 metrekaresi ofis ve 60 bin metrekaresi ise residencelardan oluşacak. Projede 300 residence daire yer alacak. Çiftçiler Plaza’da yer altında 182 bin metrekare alanlı yaklaşık 2 bin 700 araçlık dev bir otopark olacak.

Yatırım bedeli 170 milyon $
Çalışmalarına 1999 yılında başlanılan ancak deprem ve ekonomik kriz nedeni ile yapımı ertelenen Çiftçiler Plaza’nın en geç 2009 yılında tamamlanması hedefleniyor. Tahmini bedeli açıklanmayan projenin yatırım bedeli 170 milyon dolar. Yaklaşık 40 bin metrekare arsanın değeri 270 milyon dolar civarında. 170 milyon dolar harcandığında minimum 1.5 milyar dolarlık bir kompleks oluşturacağı gözönüne alındığında projenin fiyatı 500 milyon dolardan başlıyor.

Aile vergi rekortmeni
Çevresinde Garanti Bankası Genel Müdürlüğü, Tat Towers gibi iddialı yapıların bulunduğu projede birisi 49 diğeri 52 katlı 2 gökdelen bulunuyor. Proje ayrıca Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü’nün arsasına da komşu.

Proje arsası ile son yıllarda yerli ve yabancı çok sayıda grup ilgilenmişti. Arsanın sahibi olan Çiftçi ailesinin Levent, Etiler ve Boğaz hattında çok sayıda gayrimenkulü var. Mersinli Çiftçi Ailesi’nin üyeleri Türkiye’nin gayrimenkul vergi rekortmenleri arasında bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ciftcilerden-buyur-yap-modeli-gokdelen-satisi_51763.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!