Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Cihangir Parkına Kavuştu

Cihangir Halkı Tarihî Parklarını Kendileri Yeniliyor

Tarihi cumhuriyetin ilk yıllarına kadar uzanan; ancak yaklaşık 10 yıldır atıl duran Cihangir Parkı, yepyeni bir çehreye kavuşuyor.

Zaman



arihi cumhuriyetin ilk yıllarına kadar uzanan; ancak yaklaşık 10 yıldır atıl duran Cihangir Parkı, yepyeni bir çehreye kavuşuyor. Daha önce otopark yapılmaya çalışılan alan, 3 Haziran’dan itibaren çeşitli yaş grupları ve engelli çocuklar için alternatif bölümlerle semt sakinlerinin istifadesine sunulacak.

Parkı Cihangir’e yeniden armağan edenlerse semt halkından başkası değil. Cumhuriyetin ilk yıllarında çocuk parkı olmak üzere Nuri Demirağ tarafından bağışlanan alan, çok geçmeden ülkedeki pek çok alanla aynı kaderi paylaşıp otopark yapılmaya çalışılmıştı. Cihangir Güzelleştirme Derneği’nin (CGD) çabalarıyla 1995’te yeniden hizmete açılan ve çalışmalarıyla yeniden halkın kullanımına sunulan 3 bin metrekare alana sahip park, son on yıldır yine atıl durumdaydı. CGD gönüllülerinden, tasarımcı Çağla Ormanlar Ok, “Park alanında kimi rahatsızlıklar veya hastalıklar oluyordu. Aileler bundan şikayetçiydi ve iyi bir parka kavuşmak istiyordu.” diye konuşuyor. Aynı istek etrafında toplanan Cihangir sakinleri, her perşembe toplanıp neler yapabileceklerini tartışmış. Sonuçta ortaya, 0-4 yaş ile 4-10 yaş arası çocuklar için ayrı, bedensel/ zihinsel engelli çocuklar için ayrı eğlence mekânları, köpek gezinti alanları ve spor aktiviteleri için ayrılmış mekanları olan bir park projesi çıkmış. “Çocukların zihinsel ve bedensel gelişiminin profesyonelce düşünüldüğü bir park yapmak istedik.” diyen dernek başkanı Ok, “Örneğin bu parkta alışıldığı gibi kum olmayacak, yerler kauçuk malzemeden yapılacak.” şeklinde konuştu.

Tartışmalar sürerken 10 kişilik çekirdek kadronun yanı sıra projeye gönül veren semt sakinlerinden kimi mimarî yapıyla ilgilenmiş, kimi oyun ünitelerinin teminiyle uğraşmış, kimi bağış toplamış, kimi de belediyeyle irtibat kurmuş. Bu arada CGD gönüllülerinden Nilgün Öztunalı da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarını özellikle vurguluyor ve “Belediye vaat ettiğinden çok daha fazlasını üstlendi.” diyor. Çalışmalarına Kasım 2004’te başlanan park, pek çok engeli aşmışsa da hâlâ bazı eksikleri var. 8. Cihangir Şenlikleri kapsamında 3 Haziran’da açılması planlanan parka Cihangirli sanatçılar da destek veriyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cihangir-halki-tarihi-parklarini-kendileri-yeniliyor_27914.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!