Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Cihangirliler Parklarını Geri İstiyor

Cihangir Çocuk Parkı'nın 1,5 yıl önce başlayan inşaatının onay verdikleri projeden farklı geliştiğini savunan mahalle sakinleri inşaatın durdurulmasını ve parkın eski haline getirilmesini istiyorlar. Beyoğlu Cihangir'de bulunan Cihangir Parkı'nın yenilenmesi çalışmalarının kendilerine vaat edilen projeden farklı olduğunu savunan mahalleliler

bianet.org
Cihangirliler Parklarını Geri İstiyor

Cihangir Çocuk Parkı'nın 1,5 yıl önce başlayan inşaatının onay verdikleri projeden farklı geliştiğini savunan mahalle sakinleri inşaatın durdurulmasını ve parkın eski haline getirilmesini istiyorlar. Beyoğlu Cihangir'de bulunan Cihangir Parkı'nın yenilenmesi çalışmalarının kendilerine vaat edilen projeden farklı olduğunu savunan mahalleliler inşaatın durdurulmasını ve parkın ortasına yapılan binanın yıkılmasını istiyorlar. Cihangirliler park inşaatının önünde basın açıklaması yaptılar.

Mahalleli inşaatın projeye uygun ilerlemediğini söylüyorlar

Nur Demirağ Cihangir Parkı arsasını bir buçuk yıl önce çocuk parkı olarak kullanılmak üzere Cihangir Güzelleştirme Derneği'ne şartlı bağışladı. Dernek dönemin Beyoğlu Belediye Başkanı Kadir Topbaş'la işbirliği yaparak parkın yenilenmesi çalışmalarına başladılar. Altı otopark, üstü çocuk parkı olarak hizmet veren yapı daha sonra İSPARK tarafından yenilenme amacıyla projelendirildi. Bir buçuk yıldır süren inşaatın parselin kullanım şartına aykırı geliştiğini, park alanına yapılan asansör binasının projede yer almadığını savunan dernek üyeleri parkın kullanım alanının daraltıldığını söylüyorlar.

Mahallelinin bir diğer itirazı da parkın etrafına yapılan yüksek duvarlar. Dernek üyesi Necile Deliceoğlu "Yüksek duvarların çocuklarını parka gönderecek aileler için güvenlik endişesi yarattığını, özellikle binaların zemin ve birinci katlarında yaşanların çocuklarını görme olasılıklarının ortadan kalkacağını" ifade ediyor. Deliceoğlu, tapu kayıtlarında yeşil alan ve park olarak tescil edilen alanda devam eden yapılaşmanın Anıtlar Kurulu'nun onayladığı projede yer almadığı bilgisini verdi. Bunun üzerine durumu şikayet ettiklerini anlattı. Anıtlar Kurulu'nun şikayet üzerine İSPARK'a ihtar çektiğini söyleyen Deliceoğlu, İSPARK yetkililerinin kendileriyle görüşmek istediklerini aktardı. Haberi yayına hazırladığımız sırada görüşmeler sürüyordu. Deliceoğlu, bu görüşmeden sonuç çıkmadığı taktirde İSPARK hakkında Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını bianet'e söyledi.

Talepler

"Cihangir Mezarlığına Hoş Geldiniz" ve "Yeşil alan ticaretine son" dövizleri taşıyan mahallelilerin taleplerini oyuncu Mehmet Esen okudu. Cihangirlilerin talepleri şöyle:

Alanın çocuk parkı olarak kullanılmasını engelleyen inşaat durdurulduktan sonra, yapılan bina yıkılsın,
Asansör ve merdivenler iptal edilsin, park kapısı tek giriş-çıkış olarak kullanılsın,
Parkın kaybedilen yeşil alanları geri verilsin,
Yükseltilen duvarlar eksi yüksekliğine indirilsin, yerine demir parmaklıklar koyulsun.

Eyleme gazeteci Tuğrul Eryılmaz da katıldı.

Haberin videosu için tıklayınız



Cihangirliler İSPAK'la Yeni Bir Şey Konuşmadı

Cihangir Parkı inşaatın durdurulmasını ve parkın eski haline getirilmesini isteyen Cihangir Güzelleştirme Derneği'den Deniz İkizler, İstanbul Ticari İşletmeleri A.Ş. üyeleriyle yaptıkları görüşmenin daha öncekilerden farklı geçmediğini bianet'e anlattı.

"Şimdiye kadar yaptığımız görüşmelerdeki gibi şikayetlerimizi ve itirazlarımızı dinlediler, notlar aldılar. Ve sonunda biz size döneceğiz dediler. Teknik sorunların düzeltilebileceğini söyledik, bazılarına katıldılar, bazılarını üstlerine sormaları gerektiğini söylediler. Anlayacağınız yeni hiçbir şey konuşmadık."

İkizler, "Görüşmeden umutlu bir sonuç yine çıkmadı" dedi. Anıtlar Kurulu'na yaptıkları şikayetin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Koruma, Uygulama ve Denetleme Birimi (KUDEB) yetkililerinin parka incelemeye geleceğini" söyledi.

Dernek üyesinin verdiği bilgiye göre mahalle sakinleri KUDEB'in yapacağı incelemenin ardından taleplerine dönük adımlar atılmazsa parkın inşaatını yürüten İSPARK hakkında Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını da sözlerine ekledi.

Bugün parkın önünde basın açıklaması yapan mahalle sakinleri "Cihangir Parkı'nın yenilenmesi çalışmalarının kendilerine vaat edilen projeden farklı olduğunu" söyleyerek, inşaatın durdurulmasını ve parkın ortasına yapılan binanın yıkılmasını istedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cihangirliler-parklarini-geri-istiyor_74463.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!