Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

“Çileli Yol”da Sona Gelindi

Türkiye’nin iki önemli turizm kenti Mersin ve Antalya’yı 4 saatte birbirine bağlayarak sürücüleri dik rampa ve yokuşlardan kurtaracak olan “Akdeniz Sahil Yolu”ndaki çalışmalar devam ediyor.

yapi.com.tr
“Çileli Yol”da Sona Gelindi

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından 2003 yılında başlatılan ve Mersin-Antalya arasını 4 saate kadar indirecek projede çalışmalar sürüyor. Sürücülerin “çileli yol” diye adlandırdığı Mersin-Antalya yolundaki çalışmalarda sona gelinirken KGM'den edinilen bilgilere göre, 446 kilometrelik yolun 400,5 kilometresinin tamamladığı öğrenildi. KGM'nin verilerinde proje kapsamında Türkiye'nin en uzun üçüncü tüneli olacak Gökçebelen Tüneli'nin de yapım çalışmalarının devam ettiği, projenin tamamlandığında yolun 33 kilometre kısalacağı belirtildi.

İHA’da yer alan habere göre; Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu, projenin 2020 yılının sonunda biteceğini söyledi. Torunoğlu, “Bu proje tek Akdeniz Sahil Yolu değil Türkiye'nin kalkınması ve Anamur'un dünyaya açılmasıdır. Şu an itibariyle yolun yüzde 60-70'lik kısmı tamamlandı. Hükümet yetkililerinden bize söylenen 2020'nin sonunda yol bitmiş olacak. Bu yolun uzama sebebi Antalya tarafında 2 yolda göçük meydana gelmesi. Yol etütleri yapıldı o da yakında ihaleye çıkacak. Mersin tarafında hızla çalışmalar, tüneller devam ediyor. Bir terslik olmazsa 2020 sonunda bu yol hizmete açılacak” diye konuştu.

Toplam 3 milyar 600 milyon lira proje bedeli olan Akdeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında yapılacak 25 tünelden çoğu trafiğe açıldı. Sürücülerin dik rampalar ve keskin virajlar yerine tünellerle viyadükleri kullanabilecek olmaları dolayısıyla Mersin Antalya arasındaki mesafe 4 saatin altına düşecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cileli-yolda-sona-gelindi_174924.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!