Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çimento sektöründe ihracat artışı bekleniyor

Çimento va Toprak Ürünleri sektörü, yılın ikinci yarısında ihracatın hem miktar hem de değer bazında artacağını tahmin ediyor. Orta Anadolu İhracatç

Dünya Gazetesi



imento va Toprak Ürünleri sektörü, yılın ikinci yarısında ihracatın hem miktar hem de değer bazında artacağını tahmin ediyor.
Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB), yaptığı sektör anketiyle, 2001 yılı ilk yarısında çimento ve toprak ürünleri sektöründe meydana gelen gelişmeleri değerlendirdi. Ankete katılanların yüzde 12.1'i 2001 yılı ilk yarısında çimento ve toprak ürünleri sektöründe üretimin arttığını, yüzde 45.5'i üretimin azaldığını ve yüzde 42.4'ü de üretimin değişmediğini belirtti.

Firmaların yüzde 84.8'i çimento ve toprak ürünleri sektöründe iç satışların azaldığını, yüzde 15.2'si de iç satışlarda bir değişikliğin olmadığını kaydederken, cam ve refrakter sektörlerinde firmaların tamamı iç satışlarda düşüş olduğunu söyledi. Ankete katılan firmaların yüzde 54.5'i çimento ve toprak ürünleri sektöründe istihdamın değişmediğini, yüzde 42.4'ü azaldığını, yüzde 3'ü de arttığını ifade etti.

Ankete göre çimento ve toprak ürünleri sektöründe üretim ve istihdamın 2001 yılının ikinci altı ayında değişmeyeceği, iç satışların azalacağı, ihracatın ise hem miktar hem de değer bazında artacağı tahmin ediliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cimento-sektorunde-ihracat-artisi-bekleniyor_147.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!