Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çimento Sektöründen Duble Yol Yapımı Atağı

Çimento sektörü, duble yol ile “üretim atağına kalkmayı” hedefliyor. OYAK Otomotiv ve Çimento Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Celal Çağlar, “

Ticaret



b>Çimento sektörü, duble yol ile “üretim atağına kalkmayı” hedefliyor. OYAK Otomotiv ve Çimento Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Celal Çağlar, “ Çimento sektörü, 15 bin kilometre duble yolun yarısının beton yol olması için, Ankara’da temaslarda bulunuyor” dedi.

OYAK Otomotiv ve Çimento Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Çağlar, grubun 2002’de yüzde 18’lik Pazar payıyla sektörde uzak ara lider olduğunu belirtip, “2003 yılında da üretimde yüzde 15, ciroda ise büyüme planladıklarını” söyledi. Sektörde en büyük sorunun enerji fiyatları olduğunu kaydeden Çağlar, “Maliyetin yüzde 23’ünü oluşturan elektrik fiyatının Avrupa’da 2-3 Cent, Türkiye’de ise 7-8 Cent olduğuna” dikkat çekti.

Türkiye ekonomisinin uçmaya hazır ve kanatlarının rüzgar beklediğini kaydeden Çağlar, “Kasım seçimleri sonrasında bir rüzgar geldi.

Bütün gazeteler pembe tablolar yayımlamaya başladı. Aslında hiçbir şey değişmemişti. Ama artık değişeceğini Hükümet göstermelidir. başka şansı yok. Pembeliği gölgeleyen savaş değildi. Gerçek olmayan, sanal olan herşey birgün biter” dedi.

Yapımına başlanan 15 bin kilometrelik duble yolun, çimento sektörü için bir umut olduğunu savunan OYAK Otomotiv çimento Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Çağlar, “Bu yolların en azından üçte birinin beton yol olmasın isediklerini” belirtti ve şunları söyledi.

“Bu yolların en azından üçte birinin, hatta yarısının beton yol olmasını istiyoruz. Bunun için OYAK dışındaki sektör temsilcileri de Ankara’da temaslarda bulunuyorlar.

Beton yolun ilk yatırım maliyetinde, asfaltla bir fiyat farkı yok ama bakım maliyetlerinde, önemli fiyat avantajları var.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/cimento-sektorunden-duble-yol-yapimi-atagi_3448.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!