Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çimentoda Kılıçlar Çekildi

Çimentoda Kılıçlar Çekildi

Cumhuriyet



MSF'nin iki haftadır yaptığı çimento fabrikalarının satışları, sektördeki çekişmeleri de açığa çıkardı. Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Başkanı Adnan İğnebekçili , 9 çimento fabrikasının dünya ve Türkiye fiyatlarının çok üzerinde bedellerle satıldığını belirtti. İNTES Başkanı Şükrü Koçoğlu da sektördeki fahiş fiyatlara ve haksız kazanca dikkat çekti. Meclis'te de bir araştırma önergesi verildi. AA'ya açıklama yapan İğnebekçili, tamamlanan ihalelerin ardından, ''İhaleyi kazanan grupların hesaplarını doğru yapmış olduklarını ümit ediyorum'' dedi. İhalede oluşan fiyatlarla yeni fabrikalar kurulabileceğini belirten İğnebekçili, ''Fiyatlar Türkiye ve dünya seviyelerinin çok üstündedir. İhaleyi kazanan grupların hesaplarını doğru yapmış olduklarını ümit ediyorum. Aksi halde, yatırımın geri dönüşü çok uzun yıllar alabilir'' dedi.

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Şükrü Koçoğlu da, çimento fabrikalarının çok ''uçuk'' rakamlara satıldığını belirterek ''Çimentoda kartelleşme var'' saptamasında bulundu. Bu yıl 6 kez zamlanan çimentonun 82.5 dolara iç piyasaya satıldığını ifade eden Koçoğlu, bu yıl 35 dolara yurtdışına çimento ihraç edildiğini kaydetti.

Öte yandan, CHP Çanakkale Milletvekili Ahmet Küçük , ''çimento sanayiindeki kontrolsüz ve denetimsiz fiyat artışlarına, bölgesel ve ulusal düzeyde oluşan tekelleşmelere karşı alınması gereken önlemlerin belirlenmesi'' amacıyla Meclis araştırması açılmasını istedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cimentoda-kiliclar-cekildi_36509.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!