Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çimentoda Stok Artınca Üretimde Frene Basıldı

Küresel krizin vurduğu sektörlerin başında gelen inşaattaki daralma, çimento talebini de azalttı. Batısöke çimento fabrikası, normalin 10 katı stok oluşunca üretimi durdurma kararı aldı. Grup şirketlerinden Batıçim'in Murahhas Azası Tufan Ünal, bölgede zaten kapasite artışlarından dolayı arz fazlasının olduğunu, ortaya çıkan kriz ile birlikte

Referans Gazetesi
Çimentoda Stok Artınca Üretimde Frene Basıldı

Küresel krizin vurduğu sektörlerin başında gelen inşaattaki daralma, çimento talebini de azalttı. Batısöke çimento fabrikası, normalin 10 katı stok oluşunca üretimi durdurma kararı aldı. Grup şirketlerinden Batıçim'in Murahhas Azası Tufan Ünal, bölgede zaten kapasite artışlarından dolayı arz fazlasının olduğunu, ortaya çıkan kriz ile birlikte stokların çoğalmaya başladığını söyledi. Batısöke Çimento'da stokların artmasıyla üretimi durdurma kararı aldıklarını belirten Ünal, "Yılbaşına kadar üretim yapmama kararı aldık. Normalde bizim 20- 25 bin ton kadar stoğumuzun olması lazım. Ancak talebin azalmasıyla normalin 10 katı, 200 bin ton kadar stoğumuz oluştu" dedi.

Üretimi durdurmalarına karşılık gerek Batıçim'de gerekse Batısöke'de planlı, programlı bir şekilde işçi çıkartmalarının söz konusu olmadığını kaydeden Ünal, sadece emekliliği gelen çalışanların kendi istekleriyle ayrıldığını kaydetti.
    
Şimdilik işçi çıkartılmıyor

Planlı bir şekilde işçi çıkarmalarının şimdilik söz konusu olmadığını vurgulayan Ünal, "İşçilerimizi ücretsiz izne çıkarma gibi bir durum da yok. İki fabrikamızda yaklaşık bin 600 kişi çalışıyor. Ancak karşı karşıya kaldığımız bu kriz, sıkıntı uzarsa, işçilerle görüşüp, tedbir alıp, işçi çıkarmaya gidebiliriz" diye konuştu.

Türkiye'de çimento ihracatının yıllardır hiç kesilmeden devam ettiğini hatırlatan Ünal, krizle birlikte ilk kez ihracatın kesildiğini söyledi. İhracat olursa, krizden çıkış yolu bulunabileceğini anlatan Ünal, 2-3 aydır yoğun olarak farklı pazar arayışını sürdürdüklerini ifade etti. İhracatlarının tamamına yakınının Avrupa olduğunu, Batı Afrika ve Körfez ülkelerinde yeni pazar arayışlarının sürdüğünü dile getiren Ünal, "2007 yılı grup ihracatımız 750- 800 bin tondu. Bu sene 550 bin ton rakamlarındayız. Geçen seneyi yakalayabileceğimizi de düşünmüyoruz" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cimentoda-stok-artinca-uretimde-frene-basildi_64428.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!