Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çimsa’dan 50.000 Ağaç

Sabancı Holding Çimento Grubu iştiraki Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş, Mersin Orman İşletmeleri işbirliğinde 50 bin adet ağaç fidesi ile ağaçlandırıyor. Sabancı Holding Çimento Grubu iştiraki Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş, ekonomik ömürünü tamamlayan Tekkeköy maden ocağı alanının yen

yapi.com.tr
Çimsa’dan 50.000 Ağaç

br/> Sabancı Holding Çimento Grubu iştiraki Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş, ekonomik ömürünü tamamlayan Tekkeköy maden ocağı alanının yeniden doğaya kazandırılması için başlattığı rehabilitasyon ve çevre düzenlemeleri çalışmalarını takiben; yaklaşık 239 bin m2’lik alanı Mersin Orman İşletmeleri işbirliğinde 50 bin adet ağaç fidesi ile ağaçlandırıyor. Hedef, alanın yeniden ekosisteme kazandırılması.

Çimsa’nın sosyal sorumluluk ve çevre bilinci doğrultusunda gerçekleştirilen proje kapsamında, 21 Mart 2007, Çarşamba günü Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ve Tarsus Kaymakamı Abdülhamit Erguvan’ın katılımlarıyla düzenlenen törenle Mersin Tekkeköy’de bulunan maden ocağında ağaç dikimlerine başlandı. Törende konuşan Çimsa A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu: “ Sanayi kuruluşları, çevre konusunda bilinçli davranmalı ve doğadan aldıklarını doğaya geri vermeyi bilmelidir. Ekonomik ömrünü tamamlayan maden ocağımızı, gerekli rehabilitasyon ve çevre düzenlemelerini yapıp, 50.000 fide ile ağaçlandırarak yeniden ekosisteme kazandırmakla, biz de bunu yapıyoruz. Bu projenin diğer kurum ve kuruluşlara bir örnek teşkil etmesi açısından zamanlamamızı, doğanın uyanışını, İlkbahar’ın başlangıcını simgeleyen Orman Haftasına denk getirdik” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cimsadan-50-000-agac_53061.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!