Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Karşıyaka'ya 5 Bin Kişilik...

Çin Olimpiyatları Demir-Çelikçilere Yaradı

İzmir Demir Çelik A.Ş. Murahhas Azası Samim Sivri, demirçelik ürünleri sektöründe Çin’e yapılan ihracatın arttığını, buna da 2008 Çin Olimpiyatları’nı

Ticaret Gazetesi



zmir Demir Çelik A.Ş. Murahhas Azası Samim Sivri, demirçelik ürünleri sektöründe Çin’e yapılan ihracatın arttığını, buna da 2008 Çin Olimpiyatları’nın neden olduğunu bildirerek, “Çin’de yapılacak olimpiyatlar demirçelik ihracatçısını sevindirdi” dedi.

Sivri, yaptığı açıklamada, geleneksel pazarlarda yaşanan vergi pürüzleri nedeniyle sıkıntılı günler geçiren sektörün imdadına Çin Olimpiyatları’nın yetiştiğini belirtti.

Çin’in 2008 yılında organize edeceği olimpiyatlar için şimdiden çalışmaya başladığını kaydeden Samim Sivri, “Çinli firmalar uluslararası piyasalarda oluşan fiyatlara göre hareket ediyor.

Geçtiğimiz dönemde Türk firmalarından önemli bir miktarda alım yaptılar” dedi.

Çin’in yanı sıra Vietnam, Singapur, Tayvan, Hong Kong’da da hareketlilik olduğunu belirten Sivri, sektörde alternatif pazarlar geliştirilmesi için büyük çaba sarfedildiğini dile getirdi.

Ege İhracatçı Birlikleri Demir ve Demirdışı Metaller Birliği Başkanı Servet Eröcal da, olimpiyatlar nedeniyle Çin’in talebinin arttığını ve bunun da dünya piyasasında fiyatları yükselttiğine dikkat çekti. Çin pazarının ABD’nin ithalatı engelleyici vergi koyması nedeniyle daralan piyasaları açtığını ifade eden Eröcal, şöyle konuştu:

“Avrupa Birliği ile ABD arasında yaşanan tartışmaların getirdiği olumsuz etkileri Çin pazarı ikame etti. Ancak bu kaç ay daha devam eder bilmiyoruz.

Çin’in kendi içindeki ekonomik koşullarına göre bu alımlar devam edebilir. Çin, serbest piyasa ekonomisi uygulamadığı için bir belirsizlik var.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/cin-olimpiyatlari-demir-celikcilere-yaradi_1843.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!