Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çin’de Dev Enerji Projesi Rafa Kalktı

Çin’in en büyük petrol üreticisi Petrochina, ülkenin batısından Şangay’a doğalgaz taşıyacak 4 bin 200 kilometrelik boru hattı projesinden vazgeçti.

NTV-MSNBC



b>Çin’in en büyük petrol üreticisi Petrochina, ülkenin batısından Şangay’a doğalgaz taşıyacak 4 bin 200 kilometrelik boru hattı projesinden vazgeçti.

Çin’in en büyük petrol üreticisi PetroChina, ülkenin batısından Şangay’a doğalgaz taşıyacak 4 bin 200 kilometrelik boru hattı projesinde uluslararası enerji devleriyle ortak girişimden vazgeçti. Büyüklüğü 18 milyar dolara ulaşan ortak girişim çerçevesinde aralarında Royal Dutch/Shell, ExxonMobil ve Gazprom gibi enerji devleriyle iki yıldan bu yana görüşmeler sürdürülüyordu.

Analistler, girişimden vazgeçilmesinde PetroChina’nın tüketicilere satılacak doğalgaz fiyatını yüksek tutamayabileceğine yönelik endişelerin etkili olduğunu ifade ediyorlar.

Doğalgaz boru hattı projesi, Çin’in yüksek enerji ihtiyacını gidermek üzere tasarladığı stratejide önemli yer tutuyordu. Enerji stratejisi kapsamında, halen yüzde 1’in altındaki doğalgazın enerji tüketimindeki payının 2020 yılına kadar yüzde 10’a çıkarılması öngörülüyor.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/cinde-dev-enerji-projesi-rafa-kalkti_15739.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!