Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çin'de, Önümüzdeki Üç Sene Boyunca Her Beş Günde 1 Yeni Gökdelen Dikilecek

Yeni yapılan bir araştırmaya göre Çin’de, önümüzdeki üç sene boyunca her beş günde 1 yeni gökdelen dikilecek. Araştırma söz konusu patlamanın iflas anlamına gelip gelmediğini sorguluyor.

Çin'de, Önümüzdeki Üç Sene Boyunca Her Beş Günde 1 Yeni Gökdelen Dikilecek

2011 Çin Gökdelen Şehirleri Listesi (The 2011 China Skyscraper City List) Çin ve Tayvan’ın dünyanın en uzun 10 binasının 5’ine sahip olmalarıyla övündüğüne işaret ediyor.

Ülkedeki hızlı kentleşme süreci ve inşaat sektöründe meydana gelen 'patlamanın' etkisiyle 152 metrenin üzerinde 200’den fazla yapının inşasına devam ediliyor ve biliniyor ki bu sayı, Amerika Birleşik Devletleri'nde mevcut gökdelen sayısına eşit…

Araştırmaya göre; 2016 sonunda Çin, bu yüksekliğin üzerinde 800 yapıya sahip olacak.

Bununla birlikte araştırma, yerel yönetimlerin bu bağlamda birbirleriyle yarış halinde oluşlarının gereksiz yapıların inşasına neden olduğunu ve bunun da büyüyen bir tehdit olduğunu anlatıyor. Bu kapsamda yeterli düzeyde talep olmadan gökdelen yapımını teşvik eden Haikou, Kunming, Nanning ve Dongguan kentleri ise araştırma kapsamında özellikle uyarılıyor.

Bu arada, ekonomist Andrew Lawrence’ın son derece yüksek binaların inşasının sık sık büyük ekonomik bunalımın habercisi olduğu yönündeki teorisine dikkat çekiliyor.

Pekin’de bulunan IHS Global Insight’ın ekonomisti Ren ise sermaye ve çelik yoğunluğuna sahip yapılar olan gökdelenlerin, Çin ekonomisinin potansiyel gizli tuzaklarının belirtileri olduğunu vurguluyor. Öte yandan da Pekin’de şişirilmiş gayrimenkul arzının beraberinde getirebileceği handikapları geciktirmek için çaba gösterildiğini ve ekonomik yapılanmanın yatırım ağırlıklı büyüme modelinden uzaklaştırılmaya çalışıldığını dile getiriyor.

Bu haber; bdonline.co.uk sitesinden derlenmiştir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cinde-onumuzdeki-uc-sene-boyunca-her-bes-gunde-1-yeni-gokdelen-dikilecek_87975.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!