Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çin'de Yeni Gayrimenkul Krizi Sinyali

Çinli gayrimenkul geliştirme şirketi Sunac borçlarını ödeyemedi, diğer ödemelerini de kaçırabileceğini belirtti.

yapi.com.tr
Çin'de Yeni Gayrimenkul Krizi Sinyali

Çin'in ağır borç yükü altındaki gayrimenkul sektöründen bir şirket daha borçlarında temerrüde düşen şirketler arasına katıldı. Gayrimenkul geliştirme şirketi Sunac China, 742 milyon büyüklüğündeki dolar cinsi tahvilinin kupon ödemesinin son tarihini kaçırdı ve diğer tahvillerinin ödemelerini de kaçırabileceğini belirtti.

Dünya’da yer alan habere göre; Çin'in satışlarda en büyük üçüncü gayrimenkul geliştirme şirketi olan Sunac'a yakın bir kaynak, şirketin dolar cinsi borcunu yapılandırmayı değerlendirdiği bilgisini verdi. Kaynak, şirketin aynı zamanda devlete ait kuruluşlar ile stratejik yatırımlar hakkında görüştüğünü ifade etti. Sunac, sorulara cevap vermedi.

Çin'in gayrimenkul sektörü, Çinli Evergrande Group ve Kaisa Group'un borçlarında temerrüde düşmesinden zarar görmüştü. Son olarak Zhongliang Holdings borçları ödeyememişti.

Borç krizi alıcıları kaçırdı
İnşaat şirketlerinin borç krizi dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin'deki devasa gayrimenkul piyasasını etkiliyor. Yeni konut satışları ve inşaatına başlanan konut sayısı keskin şekilde gerilerken, kredi almanın zorlaşmasıyla birlikte inşaatların yarıda kalacağından endişelenen potasiyel alıcılar alım kararlarını ertelemeye başladı.

Analistler ve gayrimenkul geliştirme şirketleri, Sunac'ın borcunu ödeyememesinin ardından diğer gayrimenkul geliştiricilerinin de borç ödemelerini geciktirme veya borç yapılandırma olasılığının arttığını belirttiler.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cinde-yeni-gayrimenkul-krizi-sinyali_190603.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!