Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çin’den Demiryoluna 730 Milyar $

Çin, demiryollarına 41 bin kilometre daha eklemek için 2020 yılına kadar 730.6 milyar dolar yatırım yapacak. Çin haber ajansı Şinhua’nın yayımladığı Outlook Weekly’nin haberine göre, Çin Demiryolları Bakanı Yardımcısı Lu Dongfu, yeni demir yollarının ekonomik büyümeye, ulaşım sorunlarının azalmasına yardımcı olacağını ve en az 6 milyon kişiye iş

Radikal Gazetesi
Çin’den Demiryoluna 730 Milyar $

Çin, demiryollarına 41 bin kilometre daha eklemek için 2020 yılına kadar 730.6 milyar dolar yatırım yapacak. Çin haber ajansı Şinhua’nın yayımladığı Outlook Weekly’nin haberine göre, Çin Demiryolları Bakanı Yardımcısı Lu Dongfu, yeni demir yollarının ekonomik büyümeye, ulaşım sorunlarının azalmasına yardımcı olacağını ve en az 6 milyon kişiye iş yaratacağını söyledi.

Hızlı tren öncelik

Başkent Pekin’den ticari başkent Şanghay’a hızlı tren bağlantısı gibi bazı projelerin başladığı belirtilen haberde, “Gelecek iki yılda bu projeler, acil ulaşım ihtiyaçlarını karşılayacak, demiryollarındaki sıkıntıyı rahatlatacak, bölgesel ekonomik kalkınma ve ekonomik büyümeyi ilerletecek” denildi. Yeni demiryollarının önemli kentleri birbirine bağlayacağı, İç Moğolistan ve Shaanxi gibi ülkenin iç kesimlerindeki eyaletlere ve bölgelere kömür nakliyatı yapılabileceği belirtildi.

Demiryolu Planlama Başkanı Yang Zhongmin de, “Demiryolu açıldığında, koşulların düzeldiğini, daha fazla trenin hizmete girdiğini, ulaştırma maliyetlerinin düştüğünü, yolcular ve nakliye için seyahat sürelerinin kısaldığını ve başka doğrudan ekonomik faydaları olduğunu” ifade etti.

586 milyar dolar

Yang, ayrıca demiryolu ağının genişlemesiyle iletişimin önündeki sıkıntıların azaldığını, yatırım koşullarının düzeldiğini ve sanayi gelişiminde büyük etkileri olduğunu da kaydetti. Son birkaç on yıldır ulaşıma milyarlarca dolar harcayan Çin hükümeti, Çin’in uçsuz bucaksız ve iç bölgelerine ulaşımı düzeltmeyi umuyor. Çin, büyük bölümü karayolları ve demiryolları gibi altyapı projelerine ayrılmak üzere gelecek iki yılda 586 milyar dolarlık teşvik paketi açıklamiştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cinden-demiryoluna-730-milyar-_65317.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!