Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çıplak Ayaklı Güneş Mühendisleri

Hindistan'da elektrik şebekesinden uzakta bulunan çok sayıda köy var. Isıtma, aydınlatma ve yemek pişirmek için elektrik enerjisine sahip olmayan köylüler bugüne kadar yaşamlarını odun ateşi ile sürdürüyorlardı. Ancak güneş enerjisinin tüm dünyada daha yaygın bir şekilde kullanılmaya başlaması ile "çıplak ayaklı güneş mühendisleri" kavramı da

ntvmsnbc
Çıplak Ayaklı Güneş Mühendisleri

Hindistan'da elektrik şebekesinden uzakta olan köyler için "çıplak ayaklı güneş mühendisleri" işbaşında...

Hindistan'da elektrik şebekesinden uzakta bulunan çok sayıda köy var. Isıtma, aydınlatma ve yemek pişirmek için elektrik enerjisine sahip olmayan köylüler bugüne kadar yaşamlarını odun ateşi ile sürdürüyorlardı. Ancak güneş enerjisinin tüm dünyada daha yaygın bir şekilde kullanılmaya başlaması ile "çıplak ayaklı güneş mühendisleri" kavramı da hayata geçti. Bu kavram, Orissa köylüleri güçlendirme projesi, adlı bir çalışma ile gündeme geldi.

"Çıplak ayaklı güneş mühendisi" olmak için tek koşul okur-yazar olmak. Özellikle kırsalda yaşayan kadın ve gençler foltovoltaik sistemlerle ilgili bir eğitimden geçiyor. Eğitimi alan kadın ve gençler köylerine yepyeni bir enerji kaynağı sağlıyorlar. Güneş enerjisi...

Onlar bu teknolojiyi nasıl kullanacaklarını, bozulduğunda nasıl onaracaklarını öğreniyorlar. Bu öğrendiklerini daha sonra diğerlerine de öğretecekler.

Çıplak ayaklı güneş mühendisleri son olarak köylerdeki okullara güneş enerjisi ile çalışan lambalar yerleştirmeye başladılar. Bu sayede okullardaki eğitim de devam edebilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ciplak-ayakli-gunes-muhendisleri_74249.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!