Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çıplaklar Oteli Pes Etti

Muğla'nın Datça İlçesi'ne 15 kilometre mesafedeki Akdeniz kıyısında 14 dönümlük alana kurulan 175 yatak kapasiteli Türkiye´nin ilk çıplaklar oteli Adaburnu Gölmar, ruhsat işlemlerinde çıkan engeller nedeniyle bu konseptinden vazgeçti. "Çıplaklar oteli bizim için bitmiştir" diyen Adaburnu Gölmar Tesisleri Yetkilisi Gürdal Yüce, restoran, havuz ve

Gazete Habertürk
Çıplaklar Oteli Pes Etti

Ruhsat çıkarmasında engeller çıkarılan otel normal müşterileri ağırlayacak

Muğla'nın Datça İlçesi'ne 15 kilometre mesafedeki Akdeniz kıyısında 14 dönümlük alana kurulan 175 yatak kapasiteli Türkiye´nin ilk çıplaklar oteli Adaburnu Gölmar, ruhsat işlemlerinde çıkan engeller nedeniyle bu konseptinden vazgeçti. "Çıplaklar oteli bizim için bitmiştir" diyen Adaburnu Gölmar Tesisleri Yetkilisi Gürdal Yüce, restoran, havuz ve aquparkta hizmetlerinin ise devam ettiğini açıkladı.

Datça´da, bir yıldır hizmet veren Adaburnu Gölmar Oteli, 1 Mayıs´ta dünya çıplaklarına kapılarını açtıktan beş gün sonra ruhsat problemi nedeniyle belediye ekipleri tarafından mühürlenmişti. Tesisin otel bölümüne, projeye aykırılık gerekçe gösterilerek, yapı kullanma izni verilmemiş, bu nedenle otel işletme ruhsatı da alamamıştı.

Adaburnu Gölmar Tesisleri yetkilisi Gürdal Yüce, otelin halen mühürlü olduğunu hatırlatarak, yaşanan süreç hakkında bilgi verdi.

Otelin 2007 yılında havuz, restoran ve su parkı hizmete girdiğini belirten Yüce, "Ülkemizin turizmine katkıda bulunmak üzere hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık. Ama maalesef, Türkiye´de turizm giderek kötüye gidiyor. Otelimiz kapandı. Müşterileri kaçırdık. Çıplaklar oteli kopseptine devam edebilseydik güzel olacaktı. Memleket, için de yararlı olacaktı. Esnaf da bundan yararlanacaktı. Ne yazık ki, bu potansiyeli değerlendiremedik. 2 bin 700 rezervasyon iptal oldu. Bu aşamada, hatalarımız elbete var. Günübirlik tesisimiz de halkımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Restoran, havuz ve aquapark ayrı ruhsatı olduğu için halen açık. Otelin durumu ise halen belirsizliğini koruyor" dedi.

Karşılaşılan engellerin ardından acentenin Türkiye´yi terk ettiğine de değinen Yüce, "Yunan adalarına mı yoksa bir başka ülkeye mi turistleri götürecek bilemiyorum. Ama bir gerçek var o da, Türkiye´yi terkettiği. Mühürlenmeden sonra geçen iki aya yakın sürede, ruhsata engel olan proje tadilatını yaptık. Özel Çevre Koruma Kurumu (ÖÇKK) proje tadilatını onayladı. Bu konuda bir sorun kalmadı. Ancak bu kez de bahçe düzenlemesi ÖÇKK´ya takıldı. Ne zaman sonuçlanır bilemiyorum. Zaten turistler de aylarca bekleyemez. Mecburen çıplaklar oteli bizim için bitmiştir" diye konuştu.

Şu aşamada yapılacak hiçbir şeyin olmadığını ifade eden Yüce, "Gidenleri geri getirmek mümkün değil. Bu saatten sonra başka acentelerle anlaşma yapmamız mümkün değil. Datça´ya ulaşım çok zor. Yatırım yaptık ama bekletilerimez boşa çıktı" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ciplaklar-oteli-pes-etti_80425.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!