Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Climaflex' de Üretim Başladı...

Dinamik Ltd. tarafından İzmir Tire Organize Sanayi Bölgesinde kurulan Climaflex fabrikasının birinci aşama üretimi başladı. 2003 yılı Ağusto

yapitr/Murat UYMUŞLAR
1 Climaflex' de Üretim Başladı...

b>Dinamik Ltd. tarafından İzmir Tire Organize Sanayi Bölgesinde kurulan Climaflex fabrikasının birinci aşama üretimi başladı.

2003 yılı Ağustos ayında yatırım kararı verilen tesisin inşaatına Aralık ayında başlandı. Nisan sonunda fabrika inşaatı, Mayıs sonunda ise makine montajları tamamlanarak deneme üretimine geçildi. 15 Hazirandan itibaren seri üretime geçilerek ISK Sektörünün tesisat ve kanal yalıtımında eksikliğini hissettiği özel ürünler dahil olmak üzere yurtdışında üretimi yapılan polietilen yalıtım malzemelerinin tüm serisi üretilmeye başlandı. 10000 m2 açık alan üzerine 5000 m2 kapalı alanda planlanan tesislerin ilk aşaması olan 2500 m2 kapalı alandaki polietilen üretim tesisleri için toplam 2.000.000.- USD tutarındaki bir bütçe kullanıldı.

Türkiye'de üretimi ilk defa Dinamik tarafından gerçekleştirilen Alüminyum Folyo Kaplı Prebabrik Polietilen Boru dahil olmak üzere Isıtma - Soğutma
- Klima ve İnşaat sektörlerinin ihtiyaçlarına uygun ürünleri geliştirmek ve üretmek amacı ile planlanan tesiste bu sektörler dışında, otomotiv , beyaz eşya , ambalaj , inşaat , spor aletleri gibi bir çok farklı sektöre de yönelik ürünler üretilecektir.
Bu sektörlere hitap edecek ürünler sırası ile,

ISK sektörü ;
- Tesisat yalıtımı için Polietilen Köpükten mamül, Düz, PVC, alüminyum folyo veya metalize film kaplı 10,13,15,20 ve 30 mm et kalınlığına sahip ½" ile 6" boru çaplarına uygun Climaflex boru,
- Klima kanalları yalıtımı için Polietilen Köpükten mamül , Düz , alüminyum folyo veya metalize film kaplı 6,8,10,15,20,30 mm et kalınlığına sahip Polietilen köpükten maül levhalar üretilmektedir.
- 3 ve 5 mm kalınlığında şerit bantlar.
- Levhaların tamamında yapışkan laminasyonu da yapılabilmektedir.

İnşaat Sektörü için;
- Darbe sesi yalıtımında kullanılan 3 ve 5 mm kalınlığında Climaphon levha,
- Dilatasyon derzleri için Polietilen Köpükten mamül 10,15,20,25,30 , 35,40,50,60,70,80,90 mm çapında dolgu fitilleri.
- Parke uygulamaları için 2, 2.5, 3 ve 4 mm kalınlığında düz, alü folyolu, metalize film veya Pe film kaplı Climaphon. Şilte ve Levhalar
- Alçıpan uygulamaları için özel bantlar

Ambalaj Sektörleri için;
- Özel amaçlı torbalar
- 0.5, 1, 2 mm kalınlığında düz veya Pe film kaplı levhalar.

Tüm Sektörler için;
- 2,3 5, 8, 10, 15, 20 mm kalınlığında özel amaçlı Pe bantlar.
- 3 mm kalınlığında Kauçuk Köpüğünden mamül bantlar,
- 5, 7.5 ve 10 cm genişliğinde Alüminyum folyo bantlar ve
- PVC'den mamül yapışkanlı bantlar dilimlenebilmektedir.

Ayrıca Otomotiv, Beyaz ve Kahverengi eşya sektörleri için özel formda profil, fitil ve dolgu elemanları ile sipariş üzerine çeşitli spor aktiviteleri için de Polietilenden mamül değişik form ve ölçülerde boru, levha gibi ürünler üretilebilmektedir.

Türkiye'nin bu alandaki en yeni ve çağdaş tesisi olan Climaflex fabrikasında, üretim aşamasında CFC, HCFC gibi ozon tabakasına zarar veren bileşiklerden uzak duran bir teknoloji ile üretim yapılmaktadır. Climaflex'in yukarıda verilen teknik değerleri ve çevre dostu olan bu özellikleri, Dinamik' in 1991 yılından bugüne sektörel ve toplumsal sorumluluk bilinci ile üstlendiği misyonun bir yansımasıdır. Kurulduğu günden bugüne verdiği tüm hizmetlerde, tesis ettiği tüm ilişkilerde , önce güven , önce dürüstlük , önce kalite diyen Dinamik, üstlendiği bu misyonun bilinci içerisinde yoluna emin adımlarla devam edecektir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/climaflex-de-uretim-basladi-_17176.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Polietilen geri dönüşümü yapıyor musunuz? elif_gulsunoglu@mynet.com YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!