Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çocuk Parkları Bile Satışa Çıktı

Tarım arazilerini, ormanları ranta açan AKP, Ege Kıyıları’nda denize sıfır arsaları parsel parsel satmaya devam ediyor. Aliağa ilçesinde gemi söküm tesislerinin yanı sıra yolu da ihaleye açan bakanlık çocuk parklarını bile satılığa çıkardı.

yapi.com.tr
Çocuk Parkları Bile Satışa Çıktı (Fotoğraf: AA)

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) konut, iş yeri ve arsaların müzayede ile satışını yapan Emlak Yönetim, 40 ilde 462 arsayı daha satışa çıkardı. Açık artırma usulüyle yapılacak satışlarda milyarlarca TL gelir bekleyen bakanlık, konut, ticaret, sanayi, turizm tesis alanı, akaryakıt istasyonu, gemi söküm alanı, tarla ve plansız niteliğindeki arsaları 1-2 Kasım sabahı Ankara ve İstanbul'daki iki salon ile internet üzerinden peşin veya yüzde 35 peşinat ve 48 ay vade ihaleye çıkaracak.

Cumhuriyet'ten Yusuf Körükmez'in haberine göre; İzmir’de değerli arazilerin yanında, Balıkesir, Çanakkale, Manisa ve Muğla gibi turistik ilçelerinde gemi söküm tesislerinden, tarlalara, denize sıfır arsalardan, yollara, çocuk parklarına kadar birçok kamu arazisi bulunuyor.

Özel Çevre Koruma Bölgesi'nden satış
Gemi söküm tesislerinin kapatılması için yurttaşların yıllardır mücadele verdiği Aliağa’da 25 adet gemi söküm alanı, sanayi alanı ve yolları satışa çıkaran bakanlık her bir satıştan 62 milyon TL’den 450 milyon lira arası bir kazanç bekliyor.

İzmir depremi sonrası Bayraklı Şehir Hastanesi’nin çevresine yapılan ve “rezerv alan” geçen bölgede de fiyatları 62 milyon TL ila 140 milyon lira arasında değişen 3 adet ‘ticaret alanı’nı ihaleye sokan bakanlık, Cumhurbaşkanı kararıyla “Özel Çevre Koruma Bölgesi” ilan edilen Karaburun’da da 32 adet kamu arazisini satışa çıkardı. Deniz sıfır “Turizm tercihli konut alanı” imar durumuyla satışa çıkarılan arsalara 7 ila 15 milyon TL arası fiyat biçildi. Arsalar arasında çivi dahi çakılması yasak olan Karaburun'un İskele Mahallesi'ndeki imarsız parsellerin olması dikkat çekti.

Denize sıfır arsalar, Muğla'da çocuk parkı...
Kemalpaşa’da ise biri ormanlık alan olmak üzere 4 arsayı 2 milyon ila 45 milyon TL arası satışa çıkaran Emlak Yönetim, Menderes’in Gümüldür ilçesinde denize 200 metre uzaklıktaki arsayı ve yolu toplam 20 milyon liradan ihaleye çıkardı. Seferihasar’da da 10 bin 375 metrekarelik denize sıfır alanı yollarla beraber 78 milyon TL’ye satışa çıkardı. Muğla’nın Dalaman ilçesinde 2 bin 258 metrekarelik arsa, yol ve çocuk parkı da 13,5 milyon TL’ye ihaleye açıldı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cocuk-parklari-bile-satisa-cikti_200006.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!