Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çocukluğunun Geçtiği Ev Yeniden Yapıldı

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesindeki İstiklal Marşı'nın yazarı, milli şairi Mehmet Akif Ersoy'un çocukluğunun geçtiği iki katlı evin, aslına uygun olarak yapımı tamamlandı.

yapi.com.tr
Çocukluğunun Geçtiği Ev Yeniden Yapıldı

DHA'nın haberine göre, Camicedit Mahallesi, Şair Mehmet Akif Ersoy Sokak'ta, kentsel SİT alanındaki, Reşit Tümer'e ait koruma altındaki, Mehmet Akif Ersoy'un çocukluğunun geçtiği iki katlı, tescilli kagir ev, 2001 yılında bir bölüm bakımsızlıktan yıkıldı. Bu durum 12 yıl sonra farkedilip, ulusal ve yerel basında haber olarak yeraldı. Dönemin CHP'li Bayramiç Belediye Başkanı Sakin Tuncer, arşivlerde yaptıkları incelemede, 1 Mart 2001 tarihinde tehlike oluşturduğuna dair tutanak tutulan evin kalan yarasının da belediye tarafından yıkıldığını belirleyip, durumu Çanakkale Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na bildirdi. Başkan Tuncer, yıkılan evin yeniden yapılması için harekete geçti. Ancak, mülk sahiplerinin üç katı para istemesi üzerine Tuncer, dava açıp, uzun süredir otopark olarak kullanıldığı ortaya çıkan araziyi istimlak etti. Çanakkale Valiliği'nde imzalanan protokolün ardından İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım A.Ş. sponsorluğunda geçen 1 Ocak'ta İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un 12 yaşına kadar yaşadığı evin aslına uygun olarak yapımına başlandı. Yapımı Mehmet Akif Ersoy'un doğum tarihi olan geçen 1 Temmuz'da tamamlanan ev 'Mehmet Akif Ersoy Evi ve Müzesi' olarak düzenlendi.

Sokağı da düzenlenecek

Evin bulunduğu 200 metre uzunluğundaki Şair Mehmet Akif Ersoy Sokak'ta da AK Partili Çanakkale Milletvekili Bülen Turan'ın destek ve girişimleriye düzenlemeler yapılacağı belirtildi. Elektrik telleri yerin altına alınıp, Arnavut kaldırımı yapılacak sokaktaki vatan şairinin babası Tahir Efendi'nin imamlık yaptığı Karşıyaka Camii ve Mehmet Akif Ersoy'un yazılarında oynamaktan zevk aldığından bahsettiği caminin yanındaki taş köprünün de restore edilerek, bu alanın bir külliyeye dönüştürüleceği bildirildi. AK Partili Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan, Ersoy'un evinin yanına sohbet odaları ve kütüphane yapılacağını da kaydetti.

 

ETİKETLER: Mehmet Akif Ersoy
http://www.yapi.com.tr/haberler/cocuklugunun-gectigi-ev-yeniden-yapildi_147955.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!