Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çöplüğe Dönen Sahilin İhalesi 9 Mart'ta Yapılacak

Zonguldak'ta, 2 yıl önce Kıyı Kanunu'na aykırı oldukları gerekçesiyle yıkılan balıkçı barınaklarının bulunduğu alanda, görüntü kirliliğinin önüne geçmek amacıyla yapılacak olan projenin ihalesi 9 Mart günü gerçekleştirilecek.

yapi.com.tr
Çöplüğe Dönen Sahilin İhalesi 9 Mart'ta Yapılacak

Zonguldak'ta Liman Caddesi'nde yürüyüş yolu içinde bulunan balıkçı barınakları, Kıyı Kanunu'na aykırı ve kaçak oldukları gerekçesiyle 2 yıl önce Zonguldak Valiliği tarafından alınan kararla yıkıldı. Ancak yıkımın ardından kaldırılmayan molozlar, dere sularının getirdiği atıklarla birleşince görüntü kirliliğine yol açtı. Sahil, geçen 2 yılda çöplüğe döndü.

DHA’da yer alan habere göre; Zonguldak Belediyesi ile Zonguldak Valiliği de limanda, yürüyüş yolları ve sosyal tesisler yapılarak modern bir kıyı bandı oluşturulması için proje geliştirdi. Ancak aradan geçen süreye rağmen proje hayata geçirilmedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, proje için ihalenin 9 Mart'ta yapılacağını söyledi. İhalenin TOKİ tarafından gerçekleştirileceğini ifade eden Alan, "İhale tarihini 13 Şubat diye açıklamıştık. Ne yazık ki teknik şartnamedeki bir sıkıntı yüzünden 9 Mart tarihine ertelendi. Ondan sonraki süreçte yükleniciye yer teslimi yapıp, güzel bir sahil projesine inşallah kavuşacağız" dedi.

Projenin halkın istek ve taleplerine göre hazırlandığını, tamamlandığında kentin güzel bir sahil şeridine kavuşacağını anlatan Alan, şöyle dedi: "Projemizin içeriğinde 16 dükkan bulunuyor. Eşdeğer büyüklükte tek tip olacaklar. Şu an orada tavsif etmediğimiz durumlar var. Nizam yok, görüntü kirliliği var. Bundan esnafımız da vatandaşımız da biz de rahatsızız. İnşallah böyle talihsizlikler bir daha yaşamayız. Bir an önce proje biter, seneye bu zamanlarda sahilimizde 7'den 70’e herkes gezer diye tahmin ediyoruz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/copluge-donen-sahilin-ihalesi-9-martta-yapilacak_177515.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!