Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çuhadaroğlu KAPEDAM Test Merkezi, ASTEL Bünyesinde Hizmet Verecek

Çuhadaroğlu – KAPEDAM test merkezinin hibe edildiği ile ilgili yapılan protokolün imza töreni 24 Aralık Salı günü Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Haliç Kampüsü’nde gerçekleşti.

yapi.com.tr
Çuhadaroğlu KAPEDAM Test Merkezi, ASTEL Bünyesinde Hizmet Verecek

Türkiye’nin ilk test laboratuvarı unvanına sahip, Çuhadaroğlu AR-GE bölümü bünyesinde kurulan, Kapı Pencere Deney ve Araştırma Merkezi (KAPEDAM), kapı, pencere ve giydirme cephe ürünlerin, su, hava, sızdırmazlık, sehim, deprem gibi temel performans testlerinin yapıldığı bir merkezdir.

Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi (FSMVÜ) ve Çuhadaroğlu arasında 24 Aralık 2019 tarihinde FSMVÜ Sütlüce Kampüsü’nde düzenlenen imza protokolü, hizmet ve işbirliği sözleşmesi kapsamında, KAPEDAM cephe test ünitesi, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın Alüminyum Yapı Sistemleri Test ve Eğitim Laboratuvarı (ASTEL) Projesinde kullanılmak üzere devir edilmiştir. Basın davetinin yer aldığı imza protokolüne, FSM Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Andı, Çuhadaroğlu Genel Müdürü Kenan Aracı, Çuhadaroğlu Yönetim Kurulu üyesi Dr. Metin Yılmaz, Çuhadaroğlu Ar-Ge Müdürü Hüseyin Gökdemir, sektör derneklerinin başkan ve yöneticileri, Alüminyum alanında çalışan akademisyenler ve ALUTEAM yöneticileri katıldı.

65. yılını geride bırakan Çuhadaroğlu’nun bu hibe desteği; Eğitimci – Sanayici işbirliğinde gerçekleşen ARGE faaliyetlerinin gelişimine ivme kazandıracak, Çuhadaroğlu bilgi ve tecrübesinin, FSMVÜ'nin yeni laboratuvarına aktarılmasını sağlayacaktır. Bu sayede ülke ekonomisine ve sektörün gelişimine katma değer sağlamayı hedefleyecektir. Ayırca bu birliktelik sayesinde ASTEL ülke içinde bu testlerin gerçekleştirileceği üniversite bünyesinde olan tek akredite laboratuvar olacaktır.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cuhadaroglu-kapedam-test-merkezi-astel-bunyesinde-hizmet-verecek_176814.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!