Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Törenle Açıldı

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in katıldığı törenle hizmete açıldı.

yapi.com.tr
Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Törenle Açıldı

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törenle hizmete açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ve eşi Ziroat Mirziyoyeva ile birlikte katıldığı tören Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Devlet Türk Halk Müziği ve Türk Dünyası Müzik Topluluğu tarafından verilen mini konserle başladı. Törende TBMM Başkanı Mustafa Şentop, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve bakanlar da yer aldı.

DHA’da yer alan habere göre; törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarih boyunca nerede bir medeniyet kurma, ihya etme gayreti varsa orada bir kütüphane inşa çabasının da olduğunu, buna karşılık nerede bir soykırım, savaş, medeniyet yıkımı varsa, ilk hedefin yine kütüphaneler olduğunu dile getirdi.

Başbakanlığı döneminde külliyeyi 'devlet yönetim merkezi' olarak tasarladığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu külliyede, mutlaka medeniyetimiz ve ülkemize yakışır bir kütüphanenin de yer almasını istedik. Camimiz, Kültür ve Kongre Merkezimiz, Sergi Salonumuz ve Kütüphanemiz ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin medeniyetimize layık bir eser haline gelmesini sağladığımıza inanıyorum. Külliyemizin diğer birimlerini daha önce hizmete sunmuştuk. Bugün açılışını yaptığımız Millet Kütüphanesi ile külliyemizi tamamına erdirmiş oluyoruz. Kütüphanemiz daha inşa aşamasında yurt içinden ve dışından 134 farklı dilde kitap akışı ile zenginleşmiş, çok farklı disiplinlerden 4 milyon adet basılı esere kavuşmuştur. Ayrıca, 120 milyon makale ve rapor yanında 550 bin e-kitapla gerçekten önemli bir seviyeye ulaşmıştır. İnşallah bu kitap seferberliğini daha da genişletecek, en kısa sürede 5 milyon aşan bir hacme kavuşacağız." diye konuştu.

Millet Kütüphanesi’nin bir benzerinin de İstanbul’da inşa edildiğini müjdeleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rami Kışlası’na inşa ettiğimiz muhteşem kütüphaneyi de inşallah yakında milletimizin hizmetine sunuyoruz." dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cumhurbaskanligi-millet-kutuphanesi-torenle-acildi_177725.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!