Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Cumhuriyet Müzesi 14 Ay Gecikmeli Açılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 29 Ekim 2007 tarihinde açacağını duyurduğu 'Taksim Cumhuriyet Müzesi' 14 ay gecikmeyle 20 Aralık'ta açılacak. 2007 yılında restorasyon çalışmalarına başlanan Taksim Maksem'inde kurulacak müze çalışmaları tamamlanmasına rağmen trafo engeline takılmıştı.

Zaman Gazetesi
1 Cumhuriyet Müzesi 14 Ay Gecikmeli Açılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 29 Ekim 2007 tarihinde açacağını duyurduğu 'Taksim Cumhuriyet Müzesi' 14 ay gecikmeyle 20 Aralık'ta açılacak. 2007 yılında restorasyon çalışmalarına başlanan Taksim Maksem'inde kurulacak müze çalışmaları tamamlanmasına rağmen trafo engeline takılmıştı. Müzenin açılışını engelleyen elektrik trafosunun kaldırılması ile ilgili 2004 yılından beri BEDAŞ ile yazışmalarını sürdüren Büyükşehir geçen ay muradına ermişti. Belediye müzenin yanında bulunan ve açılışı engelleyen elektrik trafosu için BEDAŞ'a yeni trafo yeri tahsis etti. Elektrik kabloları için BEDAŞ ile protokol yapılıp, bağlantıları için ilgili müdürlüklerle yazışmalar tamamlandı. Yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlanmasının ardından Cumhuriyet Müzesi'nin yanında bulunan trafo geçtiğimiz ay kaldırıldı.

Belediye son düzenlemelerini yaptığı müzeyi 20 Aralık'ta yapacağı 'Sine-i Millet Sergisi' ile açmayı planlıyor. Taksim Cumhuriyet Müzesi'nde düzenlenecek ilk sergi olan Sine-i Millet'in teması Cumhuriyet'in 85. yılında Türk milletinin 100 yılı aşan yakın dönem seçim deneyimlerinden oluşuyor. Sergi '1840'tan 1950'ye seçim serüveni', 'Türk Kadınının Seçen ve Seçilen Olarak Portresi', 'Seçimle Gülmenin Görsel Tarihi' ve 'Cumhuriyet'in Kültür Değerlerini Seçiyoruz' başlıklı dört ana bölümden oluşuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Taksim Maksemi ve su deposuna yapılacak müze için 3'ü Yapı İşleri ve biri Tarihî Çevreyi Koruma Müdürlüğü olmak üzere 4 ihale yaptı. Belediyenin yaptığı 4 ihale kapsamında Taksim Cumhuriyet Müzesi için KDV dahil 3 milyon 36 bin 140 YTL harcandı. Büyükşehir 2007 yılı Ağustos ayında Taksim'de 'maksem' diye anılan ve su terazisi diye bilinen bölgedeki bin metrekarelik alanı Cumhuriyet Müzesi olarak projelendirmişti. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na müzenin projesini onaylatan Büyükşehir Belediyesi, açılışı 29 Ekim 2007'de yapmayı planlıyordu. Ancak Taksim'de kurulması planlanan müze ile ilgili çalışmaların tamamlanamaması ve trafo engeli nedeniyle müze 14 aydır açılamıyordu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cumhuriyet-muzesi-14-ay-gecikmeli-aciliyor_65193.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • AÇILAN MÜZE DEĞİL, SANAT GALERİSİDİR. CUMHURİYET MÜZESİ HALA AÇILMADI. ACABA NEDEN? YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!