Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Daha Güzelini Yapmak için Yıkacaklar

Beylikdüzü halkının heyecanla beklediği halk plajı açıldı, ancak belediye başkanı Uzun, sahili yıkıp çok daha iyisini 2012'ye kadar yapacaklarını söyledi.

Sabah Gazetesi
Daha Güzelini Yapmak için Yıkacaklar

Son yerel seçimlerden sonra yeniden düzenleme yapılan ilçelerden Beylikdüzü Belediyesi, kapatılan Gürpınar Belediyesi'nin sınırlarının da ilçeye dahil edilmesiyle, Yakuplu ve Kavaklı'dan sonra üçüncü sahil alanına kavuştu. Halkın yoğun olarak kullandığı ancak daha önce herhangi bir düzenlemenin yapılmadığı Dalyan mevkisindeki Gürpınar sahilinde halk plajı projesi gerçekleştiren Beylikdüzü Belediyesi, geçtiğimiz günlerde açılış yaptı.

Çalışmalar kapsamında zemin yapısı yürüyüşe olanak tanımayan ve denize ulaşımı güç olan sahil adeta baştan yaratıldı. 60 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen halk plajı, şu anda, 300 metrelik kumsal, 20 metre genişliğinde araç yolu, yürüyüş yolları, açık spor alanı, çocuk oyun parkı, 10 bin metrekarelik piknik alanı ve 500 araçlık otoparka sahip. 7 bin 500 metrekare çim alan çalışması yapılan bölge ayrıca, 650 adet fidan dikilerek ağaçlandırıldı. Yeşil alan sulaması için de, 10 bin metrekare alanı sulayabilecek sulama sistemi inşa edildi.

"Talepleri değerlendirdik"

Sahil düzenlemesinin yapılanlarla sınırlı kalmayacağını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Uzun, "Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda geçici de olsa denize girilebilecek bir alan hazırladık. Ancak 2012 itibariyle Beylikdüzü'nün sahilinin tamamını sıfırdan yapacağız" diye konuştu. Uzun sözlerini şöyle sürdürdü: "İlçemizde iç turizm potansiyeli şimdiden arttı. Yeni yapılacak plajla birlikte halk buraya akın edecek. Plaj projemizi kalıcı hale getireceğiz. Vatandaşlarımızın rahatlıkla ulaşabilecekleri, otopark sorunu yaşamayacakları, üzerinde piknik alanları da olan bir sahil hedefliyoruz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/daha-guzelini-yapmak-icin-yikacaklar_82213.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!