Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Danıştay’dan Emsal Karar: Vatandaş Kentini Savunabilir

Marmarislilerin iskele projesine karşı dava açma ehliyeti olmadığı belirtilen mahkeme kararı, Danıştay tarafından iptal edildi. Emsal kararla yurttaşların doğasına hukuk önünde de sahip çıkabileceği tescillendi.

yapi.com.tr
Danıştay’dan Emsal Karar: Vatandaş Kentini Savunabilir (Fotoğraf: AA)

Karacasöğüt Koyu’nda MUÇEV tarafından yapılması planlanan yat limanı genişletme projesi için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından çevresel etki değerlendirme (ÇED) olumlu kararı verildi. Kararın ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi ile Marmaris Kent Konseyi tarafından dava açıldı. İki dava da Muğla 1. İdare Mahkemesi’nde görüldü. Belediyenin açtığı davada projenin 1. derece arkeolojik sit alanında kaldığı gerekçesiyle ‘ÇED Olumlu’ kararı iptal edildi. Aynı mahkeme, Marmaris Kent Konseyi ve Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi’nin açtığı davayı, davayı açma ehliyetlerinin bulunmadığı gerekçesi ile ehliyet yönünden ret kararı vermişti.

BirGün’de yer alan habere göre; İdare mahkemesinin verdiği ret kararı Danıştay’a taşındı. Davayı inceleyen Danıştay 4. Dairesi, ülkenin dört bir tarafında süren ekoloji mücadelelerine emsal oluşturacak bir karar verdi. Kararda, dava açanların tamamının Marmaris ilçesinde ikamet ettiği için projenin denizin üzerinde yat limanı, yat ve tekne bağlama iskelesi kapasite artırımına yönelik olduğu dikkate alındığında, davacıların dava açma ehliyetlerinin bulunduğuna karar verdi. 

Mücadeleye davet 
Kararın ardından Marmaris Kent Konseyi’nden yapılan açıklamada, “Danıştay, Marmaris Kent Konseyi ve Ekolojik Mücadele Komitesi üyeleri için ‘doğanıza sahip çıkabilirsiniz’ kararı verdi” denildi. Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Marmaris Kent Konseyi ve Ekolojik Mücadele Komitesi üyelerinin ve onların şahsında kent halkının her şartta kentine, doğasına ve hakkına sahip çıkmasının doğru olduğunun kararı verilmişti. Örgütlü bir halkı hiçbir güç yenemeyeceği için herkesi örgütlü mücadeleye davet ediyoruz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/danistaydan-emsal-karar-vatandas-kentini-savunabilir_201231.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!