Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Danıştay’dan Sarıgerme Planı’na İptal

Danıştay 6. Dairesi, Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Fevziye köyünde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 3 Eylül 2007’de onaylanan ‘Sarıgerme 2. Kısım Golf Alanı ve Turistik Tesisler Uygulama Koruma Amaçlı İmar Planı’ değişiliğinin iptaline karar verdi.

Milliyet Gazetesi
Danıştay’dan Sarıgerme Planı’na İptal

Danıştay 6. Dairesi, Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Fevziye köyünde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 3 Eylül 2007’de onaylanan ‘Sarıgerme 2. Kısım Golf Alanı ve Turistik Tesisler Uygulama Koruma Amaçlı İmar Planı’ değişiliğinin iptaline karar verdi. Avukat Göray Karadut, 29 Nisan 2008’de dava açarak imar planı değişikliğinin yürütmesinin durdurulması ve iptalini istemişti. 

6. Daire, daha önce yürütmesini durdurduğu değişikliğin iptaline karar verdi. Danıştay’ın kararında, imar planı değişikliğinin Koruma Bölge Kurulu görüşü alınmadan yürürlüğe konulduğu için hukuğa uyarlılık bulunmadığı ifade edildi. Karadut, mahkemenin imar değişikliğini iptal karanın, cennet Sarıgerme Koyu’nu yağmalanmaktan kurtaracağını savundu.

CHP’li Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Bakanlığın hazırladığı imar değişikliği planların ardından bölgeye milyonlarca liralık yatırım yapıldığına dikkati çekerek, “Koydaki tesisler kaçak durumuna düşse de, yargı açısından mutlaka yapılması gereken bir şey  vardır” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/danistaydan-sarigerme-planina-iptal_83285.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!