Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

“Dar Gelirli Aileler Ev Değil Dükkan Alsın!”

Ticari olarak parasını değerlendirmek isteyenlerin ev değil, dükkan almasını tavsiye eden Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, kira getirili dükkan almanın kısa sürede konuttan daha hızlı kendisini amorti edeceğini ve kazanç sağlayacağını söyledi.

yapi.com.tr
“Dar Gelirli Aileler Ev Değil Dükkan Alsın!”

Konutların her zaman 30-35 yılda kira getirisini amorti edeceğini ifade eden Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, “Aynı paraya satın alacağınız dükkan veya evin kira getirilerini karşılaştırırsanız dükkan getirisinin daha yüksek olacağını göreceksiniz. Türkiye’de en zor şey, ev kiracısı ile uğraşmak. Bu zorlukları yaşamak yerine ufak bir dükkan alırsınız, diyelim ki işleri iyi gitmedi hemen çıkar ya da kaçar, bir sonraki gelecek kiracı kendi dekorasyonunu zaten yapacak. Yani size dükkanı kiralamaktan başka zorluk çıkmaz. Eve kiracı bulmak zor! Zaten evi kiralamak zor, kira ödemek yerine insanlar ev alıyor. Yeri uygun olduğu sürece, küçük dükkanlara da her zaman rağbet var” dedi.

GayrimenkulGayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran

“İstanbul'da her bölge değerlenecek”

Üçüncü Köprü ve Üçüncü Havaalanının İstanbul'da TEM'in kuzeyine daha fazla değer katacğına dikkat çeken Evrim Kırmızıtaş Başaran; Anadolu Yakası’nda Bağdat Caddesi, Çamlıca, Tuzla, Sancaktepe ve Ataşehir; Avrupa Yakası'nda ise Fulya, Bomonti, Şişli, Büyükdere Caddesi aksında, Çatalca, Arnavutköy ve Bahçeşehir, Ispartakule ve Hoşdere aksındaki gayrimenkullerin daha da değerleneceğini kaydetti.

Konut alırken dikkat edilecek noktalar!

2016 yılının inşaat sektörü için oldukça zor bir yıl olduğuna değinen Başaran, 2 seçim ve ülkede yaşanan terör olaylarının etkisi ile şirketlerin yeni projelerini beklemeye alıp, mevcut projelerdeki stoğu eritmeye odaklandığını vurguladı. Firmaların 2017 ile birlikte yeni proje hazırlığına da girdiğine işaret eden Başaran, “Topraktan alacağınız bir dairenin kazancı her zaman inşaatı bitmek üzere olan daireden fazla olacak. Özellikle konut alırken; imar ve iskan izinleri, tapunun sorunsuz olması, yapı kullanım belgesi, gayrimenkulün bulunduğu bölgede gelecekte bir kamulaştırma olup olmayacağı, konutlarda zemin incelenmesinin doğru şekilde yapılması, deprem ve diğer doğal afetlere karşı dayanıklılık, kooperatif yapılarında ortak kullanılan alanları ve hakları gibi noktaların incelenmesi gerekiyor” diye konuştu.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/dar-gelirli-aileler-ev-degil-dukkan-alsin_157209.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!