Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

DASK Ege'ye 11.6 Milyon Lira Tazminat Ödedi

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı İdris Serdar, Aydın'ın Buharkent ilçesinde geçtiğimiz gün yaşanan depremde can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu söyledi. Serdar, "Aydın'da zorunlu deprem sigortası kapsamına giren 219 bin 408 konut var. Bunların 63 bin 417'si, yani yüzde 28.90'ı zorunlu deprem sigortası ile

Yeni Asır Gazetesi
DASK Ege'ye 11.6 Milyon Lira Tazminat Ödedi

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı İdris Serdar, Aydın'ın Buharkent ilçesinde geçtiğimiz gün yaşanan depremde can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu söyledi. Serdar, "Aydın'da zorunlu deprem sigortası kapsamına giren 219 bin 408 konut var. Bunların 63 bin 417'si, yani yüzde 28.90'ı zorunlu deprem sigortası ile güvence altına alındı" dedi.

Herkesin depremle yaşamayı öğrenmek zorunda olduğunu söyleyen Serdar, "Ege Bölgesi zorunlu deprem sigortalı konut oranında yüzde 27 ile bölgeler arası sıralamada üçüncü. Ege gibi deprem riskinin son derece yüksek olduğu bir bölgede bu oranı yeterli bulmuyor, artması için çaba harcıyoruz" diye konuştu.

İdris Serdar, depremin konutlar üzerinde yarattığı maddi zararı teminat altına alan zorunlu deprem sigortasının, önemli bir ihtiyaç olduğunu ve yalnızca konutların yıkılması durumunda değil, irili ufaklı pek çok hasarda tazminat ödedindiğini dile getirdi. Serdar, "DASK'ın bugüne kadar yaptığı 20 milyon TL'ye yakın hasar ödemesinin yüzde 97'sini sadece kısmi hasar ödemeleri oluşturdu. Ege Bölgesi'nde 2000 yılından bugüne kadar meydana gelen bu şekildeki 66 depremde, 6 bin 406 hasar dosyasına toplam 11.6 milyon TL'nin üzerinde hasar tazminatı ödedik. Ege Bölgesi'ndeki ödemelerin Türkiye geneline oranı yüzde 59" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dask-egeye-11-6-milyon-lira-tazminat-odedi-_74752.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!