Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Davutpaşa'da Patlamanın Olduğu Atölye Hiç Denetlenmemiş

Davutpaşa'daki maytap atölyesinde 21 kişinin hayatını kaybettiği, 115 kişinin de yaralandığı patlamayla ilgili davada "tanık" olarak dinlenen zabıta görevlileri, söz konusu atölyeyi hiç denetlemediklerini söylediler.

bianet.org
Davutpaşa'da Patlamanın Olduğu Atölye Hiç Denetlenmemiş

Davutpaşa'da beş katlı bir iş merkezinde 31 Ocak 2008'de meydana gelen ve 21 kişinin hayatını kaybettiği, 115 kişinin de yaralandığı olayla ilgili devam eden davada, 11 zabıta görevlisi dinlendi. Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki bugünkü duruşmaya beş tutuksuz sanık, avukatlar ve patlamada hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı.

Duruşmada, Zeytinburnu Belediyesi'nde çalışan zabıta görevlileri, iş merkezinin bulunduğu bölgeden sorumlu olmadıklarını ve kendilerini yazılı ya da sözlü bir talimat gelmediği sürece denetim yapma haklarının olmadığını söylediler. Zabıta görevlileri ayrıca o bölgedeki diğer iş merkezlerini ise denetlediklerini ve belge takibinde bulunduklarını söyledi.

Tanıkların dinlenmesinin ardından şikayetçi avukatlar, patlamanın nedenini açıklayabilecek tanıkların dinlenmesini talep etti. Mahkeme ise eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Savcı da dava hakkında ek iddianame düzenleyerek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevlisi hakkında da dava açılmasına karar verdi. Böylece Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı Çalışma İl Müdürü Atakan Tanış'la birlikte  sanık sayısı dokuza yükseldi.

İddianamede söz konusu kişiler hakkında 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/davutpasada-patlamanin-oldugu-atolye-hic-denetlenmemis_83431.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!