Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dedeman Yolu Açtı, Richmond Suriye’de 5 Otel için Görüşüyor

Turizm sektöründe Richmond markasıyla faaliyet gösteren Aksoy Grubu, otel yönetim şirketi kurarak turizmde büyümesini hızlandıracak. İstanbul’da Capitol Alışveriş Merkezi’nin de kurucusu olan grubun bünyesinde Richmond Efes, Pamukkale, Beyoğlu ve Sapanca Richmond Nua Wellness-Spa otelleri bulunuyor.

Hürriyet Gazetesi
Dedeman Yolu Açtı, Richmond Suriye’de 5 Otel için Görüşüyor

Turizm sektöründe Richmond markasıyla faaliyet gösteren Aksoy Grubu, otel yönetim şirketi kurarak turizmde büyümesini hızlandıracak.

Dedeman’ın otel yönetimi için girdiği Suriye’de Richmond beş otelle görüşüyor. İstanbul’da Capitol Alışveriş Merkezi’nin de kurucusu olan grubun bünyesinde Richmond Efes, Pamukkale, Beyoğlu ve Sapanca Richmond Nua Wellness-Spa otelleri bulunuyor.

Teklif geldi

Bünyesindeki otelleri Richmond International Management Company adı altında birleştiren Aksoy Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Belgin Aksoy, ilk etapte Suriye’de beş otel için görüşmelerini sürdürdüklerini söyledi. Suriye’de oteller zinciriyle a nlaşma yolunda olduklarını dile getiren Aksoy, “Farklı şehirlerde oteli olan zincirle görüşmeler gelecek aylarda sonuçlanacak. Türkiye ve çevre ülkelerde otel yönetim şirketi olarak faaliyet gösteriyoruz. Şehir otelciliği, resort ve spa otel gibi farklı segmentlerde otel yönetimi yapabiliyoruz” dedi.

Belgin Aksoy, yurtiçinden de talep geldiğini aktararak, özellikle şehir otelciliğinde İstanbul, İzmir gibi şehirlerden teklifler aldıklarını belirtti. Aksoy, “Türkiye’de de farklı alanlardan turizme girenler oldu. Çoğu otel işletmeciliğini bilmediği için bu alanda bir boşluk var. Biz potansiyeli görerek, yönetim firması olarak yapılandık. Bu şekilde de büyümemizi hızlandırmak istiyoruz. Şu anda otel sayımız dört. Bu sayıyı iki üç yıl içinde iki katına çıkartmak istiyoruz. Kendimiz de yatırım yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Turizmde payı

Aksoy Grubu’nun geçen yılki cirosunun 60 milyon TL olduğunu da söyleyen Aksoy, turizmin grup içindeki payının yüzde 40 civarında bulunduğunu, otel yönetim firmasıyla bu oranı daha da artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Amerika’da e-ticaret sitesi kuruyor

Aksoy Grubu bünyesinde, elektronik ticaret sitesi sahibinden.com da bulunuyor. Grup, e-ticaret alanında da çevre ülkelere yayılma planları yapıyor. Belgin Aksoy, Amerika’da da benzer bir sitenin bulunmadığını ve üç ay içinde ABD’ye Sahibinden.com gibi bir site kuracaklarını belirterek, “Emlak arayışı için gittiğimiz ülkede, bu siteye denk gelen bir site bulunmadığını gördük. Yeni bir şirket kurarak ülkede bu alanda faaliyet gösterereceğiz. Bu site iki ay içinde faaliyete geçmiş olur. Ayrıca çevre ülkelerdeki e-ticaret fırsatlarına da bakıyoruz. Bölgede bu alanda çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Dünya SPA Zirvesi’ni Türkiye’ye getirdi

Otel yönetim firması olarak konumlanan Richmond International’ın Genel Müdürü Ümit Yaşar Atalay, talep ve potansiyel nedeniyle yönetim alanına girdiklerini belirterek, şunları anlattı: “Bölgede faaliyet gösteren otel yönetim zinciri olmak istiyoruz. Spa tarzı otelleri de işletebiliriz. ‘Global SPA Summit’i (Dünya SPA Zirvesi) de Türkiye’de düzenlenmesini sağladık. Üç yıldır Dünya SPA Zirvesi’ne davet ediliyorduk. 17-19 Mayıs tarihlerindeki organizasyon Türkiye SPA sektörü için yeni bir adım olacak.’’


 

http://www.yapi.com.tr/haberler/dedeman-yolu-acti-richmond-suriyede-5-otel-icin-gorusuyor_77565.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!