Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Değerli Kamu Arazileri Tek İmzayla Satılıyor

Kamuya ait taşınmazlar özelleştirme yoluyla satılmaya devam ediyor. Çankaya, Çeşme, Seferihisar, Aliağa, Kuşadası, Manavgat ve İstanbul'da değerli araziler satılırken, yeni satışlar için bazı arazilerin imar planları değiştirildi.

yapi.com.tr
Değerli Kamu Arazileri Tek İmzayla Satılıyor

AKP iktidarı, özelleştirme yoluyla kamu arazilerini ve üzerindeki yapıları haraç mezat satıyor. Son olarak çoğu Ege ve Akdeniz sahillerinde, Ankara Çankaya, İstanbul Halkalı’daki, Hazine, SGK, EÜAŞ ve Şeker Fabrikaları’na ait çok sayıda arazilerin satıldığı açıklandı. Ayrıca, Özelleştirme İdaresi tasarrufuna bırakılan bazı arazilerde de satışı öncesi imar planları değiştirildi.

Sözcü’de yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla onaylanan ve bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan satış kararları şöyle:

Söğütözü’nde 25 dönüm
Hazine’ye ait Ankara Söğütözü’ndeki 24 bin 936 metrekare taşınmaz ihaleyle Anka Kervansaray Konut Yapı Kooperatifi’ne 533 milyon TL’ye satıldı.

Mamak’ta 26 dönüm
Hazine’ye ait Ankara Mamak’taki 25 bin 845 metrekare taşınmaz Yükselen Koleji’ne 126 milyon 500 bin TL’ye satıldı.

Çeşme’de 8 dönüm
Hazine’ye ait İzmir Çeşme’de bulunan 7 bin 878 metrekare taşınmaz 101 milyon TL’ye Alares Elektrik’e satıldı.

Çeşme’de 6 dönüm
Hazine’ye ait İzmir Çeşme’deki 6 dönüm arazi 71 milyon 500 bin TL’ye Alares Elektrik’e satıldı.

İstanbul’da 15 dönüm
Hazine adına kayıtlı İstanbul Halkalı’daki 14 bin 17 metrekare alanın, 390 milyon liraya Kiler Gayrimenkul Yatırım Şirketi’ne satılmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla karar verildi.

Adana’da 4 milyon metrekare
Hazine’ye ait Adana Yumurtalık’ta iki 4 milyon 58 bin metrekare yüzölçümlü 116 adet parselin/hissenin ve bu parseller üzerindeki yapıların 2 milyar 139 milyon TL bedelle SASA Polyester Sanayi şirketine satılmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla karar verildi.

Satış öncesi plan değişiklikleri

Antalya’da otel arazisi
Hazine’ye ait Antalya Manavgat Çolaklı Mahallesi’ndeki 870 ada 1 parsele ilişkin “Otel alanı Rekreasyon Alanı ve Yol” kullanım kararları getirilmesine yönelik plan değişikliklerinin onaylanmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla karar verildi.

Kuşadası’nda ticaret turizm alanı
Mülkiyeti SGK’ya ait Aydın Kuşadası Soğucak Mahallesi’ndeki 455 ada 1 parsele ilişkin, “Ticaret-Turizm Alanı, Günübirlik Tesis Alanı, Trafo Alanı, Park ve Yol” kullanım kararları getirilmesine yönelik olarak yapılan imar plan değişikliklerinin onaylanmasına Erdoğan’ın imzasıyla karar verildi.

Denizli’de ticaret turizm alanı
Mülkiyeti, Türkiye Şeker Fabrikaları’na ait Denizli Acıpayam’daki 523 ada 16  ve 17 parsel’deki alanların, “Ticaret-Turizm-Konut Alanı, Terminal (Otogar), Trafo Alanı, Park ve Yol” kullanım kararları getirilmesine yönelik plan değişikliklerinin onaylanmasına Erdoğan’ın imzasıyla karar verildi.

Seferihisar’da ticaret turizm alanı
Hazine’ye ait İzmir Seferihisar’daki 5188 ada 1 parseldeki arazilerin, “Ticaret Turizm Alanı, Park Alanı ve Yol” kullanım kararları getirilmesine yönelik olarak düzenlenen plan değişikliklerinin onaylanmasına karar verildi.

Aliağa’da sanayi alanı
Mülkiyeti Elektrik Üretim AŞ’ye ait İzmir Aliağa’daki 982 ada 3 parseldeki ve mülkiyeti Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ ‘ye kayıtlı 4 parseldeki taşınmazlara ilişkin, “Sanayi Tesis alanı, (E:0.40; Y ençok: Teknoloji Gereği) Teknik altyapı Alanı ve Yol” kullanım kararları getirilmesine yönelik plan değişikliği Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandı.

Eskişehir’de gelişme konut alanı
Mülkiyeti Hazine’ye ait Eskişehir Tepebaşı’ndaki 11195 ada 1 parsele ilişkin “Gelişme Konut Alanı, Ticaret Konut Alanı, Okul alanları, Sağlık Tesis Alanı, Cami, Belediye Hizmet Alanı, Kültürel Tesis Alanı ” kullanım kararlarına ilişkin plan değişiklikleri Erdoğan tarafından onaylandı.

Karataş’ta ticaret turizm alanı
Hazine’ye ait Adana Karataş’taki iki parsele ilişkin “Ticaret-Turizm Konut Alanı Trafo Alanı, Park, Yol ve Kumsal”  kullanım kararları getirilmesine yönelik plan değişikliklerine yapılan itirazların reddedilmesine Erdoğan’ın onayıyla karar verildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/degerli-kamu-arazileri-tek-imzayla-satiliyor_190936.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!