Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Değirmenyanı Köyünde Heyelan Nedeniyle Evler Tahliye Ediliyor

Karabük'ün Yenice ilçesine bağlı Değirmenyanı köyünde ikinci kez meydana gelen heyelan nedeniyle 6 ev tedbir amaçlı boşaltıldı.

yapi.com.tr
Değirmenyanı Köyünde Heyelan Nedeniyle Evler Tahliye Ediliyor

Karabük'ün Yenice ilçesine bağlı Değirmenyanı köyü Erfeyli Mahallesi’nde geçtiğimiz şubat ayında sağanak yağış sonrası yumuşayan toprak heyelana neden olmuştu. Yollardaki ve bahçelerdeki çökmeler ve derin yarıklar nedeniyle 21 evde bulunan vatandaşlar tahliye edilmişti.

Geçtiğimiz günlerde etkili olan kar yağışı ile birlikte aynı mahallenin farklı bölgesinde ikinci kez heyelan meydana geldi. Mahalle yolunun iki tarafında da çökmelerin oluştuğu bölgede AFAD ekipleri inceleme yaptı.

Sözcü’de yer alan İHA kaynaklı habere göre; ekipler bölgeyi gözlem altına alırken, tedbir amaçlı boşaltılan 6 evdeki vatandaşlar eşyalarını traktörle güvenli yerlere taşıdı. Öte yandan direklerin yıkılması nedeniyle mahallede elektrikler de kesildi.

Köy sakinlerinden İrfan Kurt, “Yetkililer burayı boşaltmamız gerektiğini söyledi. Eşyalarımızı traktörlerle almaya çalışıyoruz. Şimdilik bulduğumuz yerlere, akrabaların yanına taşıyoruz. Köyümüzün yarısından fazlası boşaltılmıştı. Burada böyle bir şey olacağını düşünmüyorduk ama burası da bu hale geldi.” dedi.

Mahalle sakinlerinden Şahin Kurt ise, daha önce ufak tefek çatlaklıkların bulunduğu okulun heyelan nedeniyle daha tehlikeli duruma geldiğini ifade ederek, “Şuanda kullanılmaz, içerisine girilemez bir halde. Yolun iki tarafı da şuanda kesik. Diğer tarafta yaklaşık 15 hane var onlara ulaşım yok.” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/degirmenyani-koyunde-heyelan-nedeniyle-evler-tahliye-ediliyor_189704.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!