Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Değişen İmar Planı Bodrum'u Bitirecek

Yıllardır çok katlı yapılaşmaya geçit vermeyen eski planın yerine 10 Ekim 2007'de yürürlüğe giren yeni imar planının ilk uygulaması Ekcan Otel inşaatıyla gözle görülür hale geldi.

Sabah Gazetesi
Değişen İmar Planı Bodrum'u Bitirecek

br/>

İki katlı, teraslı, balkon ve bahçelerinde pembe, beyaz begonvillerle süslü, beyaz badana boyalı evleriyle dünyaca tanınan ve kıyı yağmacılığına kurban gitmemesi için sivil toplum kuruluşlarınca korumaya alınan Bodrum'un 5 ay önce değiştirilen imar planının adeta ölüm fermanı olduğu ortaya çıktı. Yıllardır çok katlı yapılaşmaya geçit vermeyen eski planın yerine 10 Ekim 2007'de yürürlüğe giren yeni imar planının ilk uygulaması Ekcan Otel inşaatıyla gözle görülür hale geldi. Denizden bakıldığında 11 kat görünen otel inşaatı adeta geleceğin Bodrum'unun nasıl olacağının da habercisi.

Yeşiller Partisi kurucularından Bilge Contepe bu olaydan yeni imar planını Ankara'da yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sorumlu olduğunu söylerken turizm yazarı gazeteci Fehmi Köfteoğlu yeni imar planına uygun olarak yapımı süren bu Ekcan Otel'in ilk örnek olduğunu ve arkasının geleceğini vurguluyor.

"Arkası gelecek"

Bodrum Belediyesi İmar Müdürü Şahin Satı geçtiğimiz yıl haziran ayında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çıkarılan yeni imar planının 10 Ekim 2007'de Bodrum Belediyesi'nce yürürlüğe sokulduğunu belirtiyor. Bu plana dayanılarak yapılan 1/25000'lik Bodrum Çevre Düzeni Planı'nın inşaatlarda kot farkı ve eğim dikkate alınmaksızın kat çıkılmasına imkan tanıdığını kaydeden Satı, "Eski planda ise kat yüksekliği belirlenirken eğim ve kot farkı dikkate alınıyordu" diyor.

Satı, yapımı süren Ekcan Otel'in inşaatının da yasalara uygun olduğunu ifade ediyor. Ekcan Otel'in yeni imar planıyla Bodrum koylarında boy gösterecek "çok kat görünümlü mimarinin" ilk örneği olarak gösterildiğini belirten gazeteci Fehmi Kötfeoğlu bunun arkasının geleceğini ve çevrecilerin koyların doğal dokusunun bozulmasına tepki duyduğunu söylüyor. Otelin inşaatını yürüten Ekcan İnşaat Proje Müdürü Şenol Aksu ise olaya tek taraflı bakılmaması gerektiğini söylüyor. Her türlü yasal belge ve iznin bulunduğunu ifade ederek, "Otel bitince çevre düzenlenecek" diyor.

Deniz dolduruldu

Son zamanlardaki kıyı yağması olaylarından biri de Muğla Milas'a bağlı Güllük Körfezi'nde yaşanıyor. Güllük Körfezi'ndeki Pina Yarımadası'nda MNG Holding tarafından yapımı sürdürülen turistik tesis için izinsiz deniz dolgusu yapıldı. Tesise iskele ve doğal liman yapmak için Çomça Koyu'nda 45 metre eninde 1200 metre uzunluğunda bir alan dolduruldu. Projeye göre 49 yıllığına kiralanan 85 dönümlük ormanlık araziye 1200 kişilik beş yıldızlı tatil köyü yapılmak isteniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/degisen-imar-plani-bodrumu-bitirecek_60578.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!