Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Demir-Çelikçi Efesan Beyaz Yakalılara Haliç'e Nazır Konut Yapacak

Demir-çelik sektöründeki yatırımları ile tanınan ve son olarak Şişecam'dan Ferro Döküm'ü satın alan Efesan Grubu, Kâğıthane'de yapacağı proje ile gayrimenkul sektörüne de adım attı.

Referans Gazetesi



emir-çelik sektöründeki yatırımları ile tanınan ve son olarak Şişecam'dan Ferro Döküm'ü satın alan Efesan Grubu, Kâğıthane'de yapacağı proje ile gayrimenkul sektörüne de adım attı. Grubun 2005 yılında kurduğu Efektif Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım şirketi, Blox Haliç ismi ile beyaz yakalılara özel konut yapacak. İstanbul Kâğıthane’de 3 blok ve 150 daireden oluşan proje Haliç manzaralı olacak.

Efektif Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım Genel Müdürü Cem Dolunay, Aralık 2008’de tamamlanması planlanan konutların 110 metrekare ile 257 metrekare arasında değiştiğini, fiyatlarda alt sınırın 215 bin YTL, üst sınırın da 485 bin YTL olduğunu açıkladı.

Blox Haliç ilk adım
İstanbul'da dün Blox Haliç’in tanıtımı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Dolunay, Kâğıthane’nin yerel yönetimlerce sürdürülen kentsel dönüşüm projeleri ile İstanbul’un gözbebeği haline gelmekte olduğunu belirtti. Şirket olarak bu bölgeye odaklandıklarını söyleyen Dolunay, projeden 50 milyon YTL'lik gelir elde etmeyi hedeflediklerini açıkladı. Dolunay, "Konut sahibi olmak isteyenler için Blox Haliç, 2008’in en efektif yatırımı olacak" dedi.

Dolunay, henüz iki yıllık bir firma olmalarına rağmen Efektif Gayrimenkul'ün temelinin 35 yıl önceye dayandığını söyledi. Efesan Grubu'nun temellerinin inşaat yatırımlarıyla atıldığını hatırlatan Dolunay, değer yaratan bir gayrimenkul firması olmak üzere yola çıktıklarını söyledi. Konut projeleri dışında alışveriş merkezleri, depolama alanları, teknolojik binalar, özel antrepolar yapmak istediklerini dile getiren Dolunay, Blox Haliç'in de ilk adımları olduğunu ifade etti.

Projelerin 2008 yılı ortasında hayata geçeceğini vurgulayan Dolunay, "Blox Haliç'in altyapı ve kaba inşaat çalışmaları Haziran 2007'de başladı. Aralık 2008'de proje tamamlanacak. İlk parselde 52, ikinci parselde 88 konut olacak. 110 ile 250 metrekare arasındaki dairelerin fiyatları 215 ile 485 bin YTL arasında değişiyor. İki etaptan oluşan Blox Haliç'in ana hedef kitlesi B ve B+ sosyo ekonomik gruptaki beyaz yakalılar ve serbest meslek sahipleri. Metrekare fiyatları da 1950 YTL" dedi.

Sırada villa var
Dolunay, Efektif Gayrimenkul'ün portföyünde toplam değeri 23 milyon dolar olan arsa stoku bulunduğunu belirterek bundan sonraki projenin Ömerli'de 94 villa inşaatı olacağı bilgisini verdi.

Blox Haliç'in mimarı Han Tümertekin ise konutların özellikleri hakkında şu bilgileri verdi: "İlk etapta 9 kat, bir blok 10 kat olarak planlandı. Her katta hem ön hem arka cepheye sahip iki daire yer alıyor. Çatı dubleksi, bahçe dubleksi, 3+1 ve 2+1 olmak üzere 4 tip ve 110 metrekareden başlayarak 257 metrekareye kadar değişen büyüklüklerde yaşam alanları mevcut. Ayrıca ortak kullanıma yönelik açık havuz, kafeterya, fitness center, saunalar, soyunma odaları, çok amaçlı salon olmak üzere sosyal alanlar da bulunuyor" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/demir-celikci-efesan-beyaz-yakalilara-halice-nazir-konut-yapacak_58565.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!