Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Demir Kafes' Yurttaşı Bezdirdi

Anakent Belediyesi’nin 2006 yılında yapımına başladığı, ancak “kaynak yetersizliğinden” dolayı yarım bırakılan Söğütözü Kongre ve Ticaret Merkezi, çirkinlik abidesi gibi şehrin merkezinde kaldı. Çukurambar, Söğütözü ve Yüzüncü Yıl üçgenini Eskişehir Yolu’na bağlayan tek seçenek olan 28. Sokak’ta ise yarım bırakılan ticaret merkezi nedeniyle trafik

Cumhuriyet ANKARA
'Demir Kafes' Yurttaşı Bezdirdi

Melih Gökçek yönetimindeki Anakent Belediyesi’nin 2006 yılında yapımına başladığı, ancak “kaynak yetersizliğinden” dolayı yarım bırakılan Söğütözü Kongre ve Ticaret Merkezi, çirkinlik abidesi gibi şehrin merkezinde kaldı. Çukurambar, Söğütözü ve Yüzüncü Yıl üçgenini Eskişehir Yolu’na bağlayan tek seçenek olan 28. Sokak’ta ise yarım bırakılan ticaret merkezi nedeniyle trafik tek şeritten, çukurlarla dolu ve büyük kısmı çamur olan dev inşaatın önündeki yoldan sağlanıyor

Başkentin en işlek caddelerinden Eskişehir Yolu üzerinde, Armada’nın hemen karşısında yer alan ve yurttaşlar tarafından “Demir Kafes” olarak adlandırılan ticaret merkezi, hem çirkin görüntüsü hem de trafik akışını yavaşlatmasıyla Ankaralıları çileden çıkarıyor. AKP’li Melih Gökçek yönetimindeki Anakent Belediyesi tarafından 2006 yılında yapımına başlanan Söğütözü Kongre ve Ticaret Merkezi inşaatında uzun bir süredir hiçbir gelişme yok. “Demir kafes” inşaatının ne zaman biteceği ise meçhul. Ankara’da trafiğin en hareketli olduğu ve her gün binlerce aracın geçtiği, birçok semti birbirine bağlayan tek seçenek olan 28. Sokak ise içler acısı bir durumda. Yarım bırakılan inşaat çalışması nedeniyle trafik tek şeritten ve çamur deryasından akıyor.

Trafik çilesinin sebebi!

İş çıkış saatlerinde trafik akışının durma noktasına geldiği yolda, araçlar dakikalarca yerinden kıpırdayamıyor. Demir yığınının kenarından can güvenliğini hiçe sayarak yürüyen yayalar da bu görüntünün “ödüllü başkente” yakışmadığını belirterek, çözüm beklediklerini ifade ediyor. İnşaatı yarım kalan ve öylece bırakılan “Demir Kafes” yüzünden büyük bir trafik eziyeti yaşanıyor. Trafik tek şeritten ilerlediği için sürekli yığılma gözlenirken, yoldaki çukurlar ve çamur da durumu içinden çıkılamaz hale getiriyor.

Yayaların can güvenliği yok

Yapılmaya başlandığı günden bu yana gündemden inmeyen “demir yığını”, Söğütözü bölgesindeki trafik sıkışıklığında büyük rol oynuyor. Kentin merkeziyle bağlantıyı sağlayan tek geçiş olan demir yığınının yanındaki 28. Sokak, yoğun trafik akışını karşılayamıyor. Birçok yaya da bu yolun kenarından, can güvenliğini hiçe sayarak yürümek zorunda kalıyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/demir-kafes-yurttasi-bezdirdi_74339.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!