Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

DemirDöküm 2011'de Yüzde 25 Büyüme Hedefliyor

DemirDöküm Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Christoph Grosser, 2011 yılının ilk iki ayının DemirDöküm açısından çok olumlu geçtiğini belirterek, ''Hem iç piyasa hem de ihracat hedeflerimizi gerçekleştirdik. Bu doğrultuda yıl sonu hedeflerimiz pazar ile doğru orantılı olarak büyüyecektir. Geçen yıla oranla yüzde 25 büyüme hedefliyoruz'' dedi.

yapi.com.tr / AA
DemirDöküm 2011'de Yüzde 25 Büyüme Hedefliyor

DemirDöküm Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Christoph Grosser, 2011 yılının ilk iki ayının DemirDöküm açısından çok olumlu geçtiğini belirterek, ''Hem iç piyasa hem de ihracat hedeflerimizi gerçekleştirdik. Bu doğrultuda yıl sonu hedeflerimiz pazar ile doğru orantılı olarak büyüyecektir. Geçen yıla oranla yüzde 25 büyüme hedefliyoruz'' dedi. Grosser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de ısıtma-soğutma sektörünün Avrupa'nın en büyük ısıtma-soğutma pazarlarından biri konumunda olduğunu belirterek, sektörün özellikle kombi, panel radyatör, klima gibi ürünlerde son derece hareketli yapısını sürdürdüğünü söyledi.
    
Büyüklüğü yaklaşık 1 milyar avro civarında olan Türkiye ısıtma-iklimlendirme sektörü içinde DemirDöküm'ün 1954 yılından bu yana sektörde öncü kimliğiyle faaliyet gösterdiğini ve pazar liderliği konumunu geliştirerek sürdürdüğünü dile getiren Grosser, DemirDöküm'ün 2010 yılında borsaya bildirilen konsolide olmayan kanuni net satış tutarının 465 milyon 900 bin lira olduğunu belirtti. Isıtma sektöründeki önemli gelişmeler ve doğal gaz kullanımının yaygınlaşması ile 2011 yılının ilk iki ayının DemirDöküm açısından çok olumlu geçtiğini belirten Grosser, hem iç piyasa hem de ihracat hedeflerini gerçekleştirdiklerini dile getirerek, bu doğrultuda yıl sonu hedeflerini pazar ile doğru orantıda büyüteceklerini kaydetti. Grosser, 2011 yılında geçen yıla oranla yüzde 25 büyüme hedeflediklerini bildirdi.
    
''Lokomotif sektör: Isıtma''
    
Türkiye'de ısıtma sektörünün önümüzdeki dönemde, önemli nüfus potansiyelinin verdiği destekle yine lokomotif sektör rolünü sürdüreceğini ifade eden Grosser, hem doğal gaz hem de inşaat sektörünün gelişmeye açık yapısının, DemirDöküm'ün de içinde bulunduğu sektörün geleceğine yönelik en olumlu göstergeler olduğunu vurguladı. Türkiye'de şu anda 60'dan fazla ilde doğal gaz kullanılmaya başlandığını belirten Grosser, ''Yakın bir gelecekte Türkiye'nin neredeyse tamamında doğal gaz kullanılabilir halde olacaktır. Bu sektörümüz için gerçekten çok büyük bir potansiyel'' dedi. Grosser, 1990'lı yılların başından bu yana doğal gaz kullanılan Türkiye'de, özellikle gazın ilk kullanılmaya başlandığı büyük illerde değişim pazarındaki hareketlilik hızla arttığını vurguladı.

Bunlara ilave olarak Türkiye önemli bir inşaat?değişim periyodu yaşandığına dikkati çeken Grosser, buna Türkiye'nin nüfus yapısı ve potansiyelleri de eklenince inşaat sektöründeki önemli büyüme beklentisinin kaçınılmaz olduğunu dile getirdi. 2011 yılı ile ilgili genel beklentilerinin, ekonominin ve pazarın olumlu seyredeceği yönünde olduğunu ifade eden Grosser, şunları kaydetti:

''2011 yılında bayi ve servis teşkilatımızdaki yeni yatırımlarımıza devam ediyoruz. Özellikle bayi ve servis teşkilatımızda yaptığımız kurumsal kimlik yenileme, yeni showroomlar ve yeni iş modeli projelerimiz, bize gerçekten büyük bir heyecan veriyor. DemirDöküm bayi ve servisinde 15 yıldır ilk kez yapılan bu yenileme çalışmalarını müşterimize daha iyi hizmet verme hedefimiz doğrultusunda gerçekleştiriyor ve sektörün lideri olarak sistemimizi daha da iyi noktalara taşımayı amaçlıyoruz. Fabrikamızda yaptığımız yatırımlara devam ediyoruz. Son 3 yıldır Vaillant Group olarak DemirDöküm'e yapılan yatırım 726 milyon liradır ki bu yatırım sektörümüzde bu kadar sürede yapılan en büyük yatırımdır. 2011 yılında da yatırımlarımız devam edecektir.''
    
''Yeni ürünler sunmaya devam ediyoruz''
    
Christoph Grosser, DemirDöküm'ün önemli Ar-Ge üretim gücü ve 57 yıllık tecrübesi ile yeni ürünlerini sürekli olarak pazara sunmaya devam ettiğini belirterek, yüzde 108,7 ile sınıfının en yüksek verim seviyelerinden birine sahip olan yeni yoğuşmalı kombi Nitromix'in, geçen yıl dünyada ilk ve tek olarak DemirDöküm patenti ile geliştirilen son derece yüksek verimli Roll Bond Güneş Enerjisi Sistemlerinin ve yine DemirDöküm mühendislik alt yapısı ile geliştirilen ve satışa sunulan yeni DemirDöküm Klima ailesini örnek gösterilebileceğini söyledi.
    
Ayrıca DemirDöküm tesislerinde üretim modernizasyon yatırımlarına sürekli olarak devam ettiklerini vurgulayan Grosser, ''Bu kapsamda kombi, şofben ve klima üretimleri için kalite seviyesini en üst düzeye taşıyarak OPF (one piece flow ) üretim teknolojileri devreye alınmış ve ürünlerimizde dünyadaki en iyi kalite seviye değerleri yakalanmıştır. Üretim tesislerimizde dünyada Japonya, Almanya, Amerika gibi teknoloji üreten ülkelerde en çok kullanılan kalite sistemleri Kaizen, Kanban v.b uygulanmakta, bu da ürün kalitemizi, performanslarımızı ve süreçlerimizi en üst düzeye getirmemize olanak sağlamaktadır'' diye konuştu.

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/demirdokum-2011de-yuzde-25-buyume-hedefliyor_86166.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!