Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Demirdöküm, Vaillant’ın 2. Büyük Fabrikası Oldu

Vaillant Group CEO’su ve Demirdöküm Yönetim Kurulu Başkanı Christoph Grosser, Vaillant-Demirdöküm birleşmesinin üstünden 750 gün geçtiğini belirterek birleşmeden bu yana Bozüyük fabrikasında 31.5 milyon euro’luk yatırım yaptıklarını açıkladı.

Milliyet Gazetesi
Demirdöküm, Vaillant’ın 2. Büyük Fabrikası Oldu

Vaillant Group CEO’su ve Demirdöküm Yönetim Kurulu Başkanı Christoph Grosser, Vaillant-Demirdöküm birleşmesinin üstünden 750 gün geçtiğini belirterek birleşmeden bu yana Bozüyük fabrikasında 31.5 milyon euro’luk yatırım yaptıklarını açıkladı. Bozüyük fabrikasının şu anda Vaillant’ın Almanya’dan sonraki en büyük üretim tesisi olduğuna dikkat çeken Grosser, “Birleşmenin gerçekleştiği Ekim 2007’de 40 milyon euro’luk yatırım sözü vermiştik. Sanırım bu rakamın kat kat üzerine çıkacağız” dedi.

Grosser Vaillant’ın Demirdöküm için yaptığı yatırım tutarının satınalmayla birlikte 311.8 milyon euro olduğunu belirtti. 2009’un kriz yılı olması ve durgun geçmesine rağmen Demirdöküm için iyi geçen bir yıl olduğunu söyleyen Christoph Grosser, iç piyasadaki talebin yüzde 30 daraldığını ancak Vaillant Group’un İngiltere’deki tesislerinden gelen siparişlerle bu açığı kapattıklarını belirtti.

‘Abilerimiz destek verdi’

İngiltere’de yılda 2.5 milyon kombi satıldığına dikkat çeken Grosser, şunları söyledi:

“Isıtma pazarında özellikle Doğu Avrupa’da sıkıntı var. Öte yandan krizden hiç etkilenmemiş Almanya ve İngiltere pazarları da var. Şu anda bu iki pazarda da çalıştığımız için zorlanmadık. İngiltere’deki abilerimiz bize destek verdi. ‘Gelin bakalım, 30 bin kombiyi de sizden alalım’ dediler. Bu yüzden Avrupa’da düşüş varken biz üretimde yüzde 10’luk bir artış yaşadık.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/demirdokum-vaillantin-2-buyuk-fabrikasi-oldu_73361.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!