Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Demre Beymelek'teki 200 Yıllık Taş Evler Turizme Açılacak

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Beymelek beldesindeki taş evlerin turizme kazandırılması için proje hazırlandığı bildirildi. Beymelek Belediye Başkanı Osman Güngör, gazeteciler yaptığı açıklamada, dönemin sivil mimari örneklerini taşıyan ve 1800'lü yıllarda yapıldığı belirtilen 45 taş evin turizme kazandırılması için proje hazırlandığını

yapi.com.tr / AA
Demre Beymelek'teki 200 Yıllık Taş Evler Turizme Açılacak

Foto: Ahmet Acar (AA)

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Beymelek beldesindeki taş evlerin turizme kazandırılması için proje hazırlandığı bildirildi. Beymelek Belediye Başkanı Osman Güngör, gazeteciler yaptığı açıklamada, dönemin sivil mimari örneklerini taşıyan ve 1800'lü yıllarda yapıldığı belirtilen 45 taş evin turizme kazandırılması için proje hazırlandığını söyledi. Restorasyon projesi Yıldız Teknik Üniversitesi'nden şehir plancısı Prof. Dr. Bülent Özdil tarafından hazırlanan projenin bedelini ise Beymelek Belediyesi'nin de üye olduğu Tarihi Kentler Birliği karşılıyor.
    
Nabizade Nazım'ın 1880 yılında Türk edebiyatının ilk realist köy romanı olan Karabibik'i burada yazdığını anlatan Güngör, ''Romanda anlatılanlar, romanda geçen evler bu taş evler. Tarihi Likya Yolu üzerindeki bu evler, MÖ 2. yüzyıldan kalan İson Kalesi yakınında bulunuyorlar. Belediye olarak bu evlerin restorasyonu için bir proje hazırladık. İlk etapta 10 evin restorasyonunu kapsayan projeyi Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'na (BAKA) sunacağız'' dedi. Restore edilen evleri pansiyon olarak değerlendirip, alternatif turizmin hizmetine sunmayı planladıklarını ifade eden Güngör, taş evlerin özellikle Likya Yolu'nda yürüyüş yapan doğa severler için alternatif bir konaklama alanı olacağını ümit ettiklerini belirtti.
    
Yukarı Beymelek'teki taş evleri inceleyen Antalya Tanıtma Vakfı Başkanı Nizametin Şen de, taş evlerin alternatif turizme kazandırılması düşüncesinin çok güzel olduğunu dile getirdi. Taş evlerin bulundukları alanın, alternatif turizme çok uygun olduğunun altını çizen Şen, taş evlerin restorasyonu için vakıf olarak üzerlerine düşen katkıyı sağlayacaklarını bildirdi.

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/demre-beymelekteki-200-yillik-tas-evler-turizme-acilacak_90221.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!