Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Deniz Taksi GPRS ile Bir Adım Ötenizde

GPRS/EDGE altyapısı, İstanbul sularındaki taksi teknelerle çağrı merkezi arasında kesintisiz iletişim sağlıyor. Teknelerden gelen konum, mola, ciro bilgileri, doğrultusunda en uygun tekne belirleniyor ve müşteriye yönlendiriliyor. Teknomar Genel Müdürü Gürkan Çanga, Deniz Taksi İletişim Sistemi'nin Turkcell GPRS/EDGE alt yapısıyla birlikte

Akşam Gazetesi
Deniz Taksi GPRS ile Bir Adım Ötenizde

GPRS/EDGE altyapısı, İstanbul sularındaki taksi teknelerle çağrı merkezi arasında kesintisiz iletişim sağlıyor. Teknelerden gelen konum, mola, ciro bilgileri,  doğrultusunda en uygun tekne belirleniyor ve müşteriye yönlendiriliyor. Teknomar Genel Müdürü Gürkan Çanga, Deniz Taksi İletişim Sistemi'nin Turkcell GPRS/EDGE alt yapısıyla birlikte dünyada bir ilk olduğunu söylüyor.

Teknomar'ın teknolojiye yaklaşımından ve altyapısından bahseder misiniz?

Teknomar'da tek bir operasyon merkezinden yönetilen paket uygulama yazılımları yanında İşletme Yönetim Sistemlerimiz bulunuyor. Sipariş-sevk ve takip sistemleri, elektronik haritalar ve coğrafi bilgi sistemleri (GPS) ile destekleniyor. Deniz Taksi projesinde kullandığımız Deniz Taksi İşletim Sistemi (DETİS) üç ana bileşenden oluşuyor. Operasyon yönetimi yazılımı, CRM bazlı çağrı merkezi yazılımı ve elektronik harita.

Turkcell GPRS/EDGE altyapısı Deniz Taksi projesinde hangi amaçlarla kullanılıyor?

Çağrı merkezi ile tekneler arasındaki operasyonların yönetimi için Deniz Taksi İşletim Sistemi'ni kullanıyoruz. Bu sistem internet tabanlı ve çalışması tamamen GPRS/EDGE teknolojisine bağlı. Burada da Turkcell GPRS/EDGE altyapısını kullanıyoruz, dolayısıyla Turkcell bu projenin olmazsa olmazı. Proje, Çağrı Merkezi'ne bağlı olarak bir uygulama ve yazılımı destekleyen her türlü haberleşme ve teknolojik sistemlerle beraber dünyadaki ilk uygulama. Kaptan köşkündeki bilgisayarlara takılı mobil veri cihazı aracılığıyla Turkcell GPRS/EDGE altyapısı üzerinden teknelerle çağrı merkezi arasında anlık, kesintisiz veri iletişimi sağlanıyor. Tekneler her 10 saniyede bir Turkcell GPRS/EDGE altyapısı ile koordinatlarını merkeze iletiyor. Çağrı merkezi, teknelerin konumunu, müşteriyi alıp almadıklarını, yakıt alışlarını, ciro ve arıza durumlarını anlık olarak takip ediyor. Çağrı merkezi, İDO'nun 444 44 36 nolu hattından gelen talep doğrultusunda en uygun taksiyi müşteriye yönlendiriyor. Müşteriye bir referans numarası bildiriliyor. Böylece yanaştıkları iskeleden kimi alacaklarını biliyorlar. Yine çağrı merkezi teknelerin hızını takip edebiliyor. Hava durumu bilgileri tekneye mesaj olarak gönderiliyor. Müşteriler Turkcell GPRS/EDGE bağlantılı POS cihazları aracılığıyla kredi kartları ile de takside ödeme yapabiliyorlar.

Turkcell GPRS/EDGE altyapısını kullanarak hangi sonuçları elde ettiniz?

İnsanlar günümüzde daha çok hız ve konfor talep ediyor. Deniz Taksi Projesi, Turkcell GPRS/EDGE altyapısı sayesinde günümüzün hız ve güvenlik ihtiyaçlarına yanıt verebiliyor. Şu anda 6 adet Deniz Taksimi  hizmette. 2010 ortalarına kadar sayım 35'e ulaşacak. Sayı arttıkça teknelerin en verimli şekilde kullanılması, müşteriye en kısa sürede qulaştırılması ancak bu sistem sayesinde mümkün. Dolayısıyla bizim için en önemli konu GPRS/EDGE bağlantısının sürekliliği. Tekneyle iletişimin hiç kesintiye uğramaması müşterinin bize duyduğu güveni artırıyor.

Mobil projelerde Turkcell'le nasıl çalıştınız?

Projenin, olmazsa olmaz iki ana unsuru var. Birincisi deniz taksileri elektronik haritalardan online izleyebilmek için GPS teknolojisi. İkincisi ise GPRS altyapısı.  Altyapı sağlamlığı ve kapsama alanındaki üstünlüğünden dolayı Turkcell'le çalışma kararı aldık. İstanbul Boğazı'nın kuzeyinden Marmara Denizi'nin kuzey kıyılarında Tuzla ve Avcılar'a kadar ve Adalar bölgesinde Turkcell ekibinin de katıldığı araştırma çalışmaları yapıldı. Turkcell desteği ile gereksinimimiz olan GPRS/EDGE altyapı mükemmeliyetine ulaştık. Turkcell'in desteği ve samimiyetinden çok memnunuz.

http://www.yapi.com.tr/haberler/deniz-taksi-gprs-ile-bir-adim-otenizde_68149.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!