Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Deniz Taksi'ler Dubai'den Gelecek'

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş.'nin açtığı deniz taksi ihalesini 2 milyon 64 bin YTL teklif veren Teknomar kazandı. Teknomar'ın büyük ortağı, 2006 yılında Şeyh Maktum'un şirketi ile Dubai'de deniz araçları üretimi anlaşması yapmıştı.

Milliyet Gazetesi/Mehmet DEMİRKAYA
'Deniz Taksi'ler Dubai'den Gelecek'

stanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş.'nin (İDO) açtığı deniz taksiciliği ihalesini Teknomar Denizcilik ve Deniz Araçları İşletme ve Ticaret A.Ş., 2 milyon 64 bin YTL'ye aldı.

Şirketin büyük ortağı Alphan Manas'ın diğer şirketi Labran da 2006 yılında Dubai Şeyhi El Maktum'un şirketi Palm Marine ile Dubai'de deniz araçları üretilmesi için ön anlaşma imzalamıştı. "İddia" oyununun mucidi olarak bilinen Manas ile AKP Bayrampaşa İlçe Başkanı İbrahim Cemil Yıldız da Teknomar'ın ortakları arasında bulunuyor.

İki şirket katıldı
İDO'nun, 6 deniz taksisi ile 8 yıl boyunca İstanbul'da deniz ulaşım hizmeti verilmesi için düzenlediği ihale dün yapıldı. İhaleye Karşıyaka Tekstil Konfeksiyon İnşaat ve Sanayi Ticaret Ltd. Şti. ve Teknomar Denizcilik ve Deniz Araçları İşletme ve Ticaret A.Ş. katıldı. Karşıyaka Tekstil firması evrak eksikliği gerekçesiyle ihale dışı bırakıldı.

Tek başına kalan Teknomar'la yapılan pazarlık sonucunda, söz konusu iş 2 milyon 40 bin YTL'ye verildi. İDO yetkilileri, teklifin alındığını ancak yapılacak değerlendirmeden sonra sonucun kesinlik kazanacağını belirtti.

24 saat hizmet verecek
Üretilecek 10-11 yolcu kapasiteli 6 deniz taksisiyle İDO'nun 27 iskelesi arasında sefer yapacak olan firma, İstanbul Boğazı'nda ve kıyılarda belirlenen iskelelerde ve Adalar arasında 8 yıl hizmet verecek. Her biri 250 bin dolara mal olacak 10 metre uzunluğunda, 5 metre genişliğinde, saatte 18 mil hız yapacak deniz taksiler 24 saat hizmet verecek. İstanbul genelinde hizmet verecek deniz taksilerinde, deniz otobüslerindeki güvenlik donanımı bulunacak.

SMS ile çağrılabilecek
Taksiler, telefonla ve SMS (cep telefonundan kısa mesaj) ile çağrılabilecek. Duraklardaki dokunmatik ekranlardan çağrıdan sonra deniz taksinin ne zaman geleceği ve varış noktasında ne kadar sürede ulaşılabileceği öğrenilebilecek. Deniz taksi gündüz tarifesi 15 YTL ile açılacak, her mil için 10 YTL ücret ödenecek. Gece tarifesi 20 YTL ile açılacak, mil başına ücreti 15 YTL olacak.

İşte bazı 'taksi' tarifeleri
Beylerbeyi-Ortaköy: 1,7 mil 32 YTL 6 dakika
Kalamış-Bebek: 7,1 mil 86 YTL 23 dakika
Çengelköy-Beşiktaş: 2,3 mil 37 YTL 7 dakika
Bakırköy-Bostancı: 12 mil 132 YTL 42 dakika

http://www.yapi.com.tr/haberler/deniz-taksiler-dubaiden-gelecek_59440.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!