Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Deniz Ulaşımında Katamaran Konforu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, daha önce iptal etmek zorunda kaldığı yolcu vapuru alım ihalesini yeniden yapmak için çalışma başlattı. Araştırmaların sonucunda körfeze katamaran cinsi yolcu taşıma araçlarının alınması kararlaştırıldı. Yeni alınacak katamaranlarla iç körfezdeki yolcu taşımacılığı 25 dakikadan 15 dakikaya düşecek.

Yeni Asır Gazetesi
1 Deniz Ulaşımında Katamaran Konforu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, daha önce iki kez katılım olmadığı için iptal etmek zorunda kaldığı yolcu vapuru alım ihalesini yeniden yapmak için çalışma başlattı. Yaklaşık 1 yıl süren araştırmaların sonucunda körfeze, katamaran cinsi yolcu taşıma araçlarının alınması kararlaştırıldı. Yeni alınacak katamaranlarla iç körfezdeki yolcu taşımacılığı indir-bindir dahil 25 dakikadan 15 dakikaya düşecek.

Süre Kısalacak

2010-2012 yılları arasında 10 adet yolcu gemisi ve 1 arabalı vapur alımı için ihale hazırlıklarına başayan Büyükşehir Belediyesi ihale şartnamesinde son aşamaya geldi. Büyükşehir'in ikinci etap çalışmaları çerçevesinde de 2012-2013 yılları arasında 5 adet yolcu gemisi ve 1 adet arabalı vapurun alınması planlandı.

Yolcu gemilerinin 400-450 kişi kapasiteli olarak alınması kararlaştırıldı. Gemilerin, yolcu salonu ferahlığı, konforu, iniş-biniş kolaylığı ve güvenliğinin sağlanabilmesi için katamaran gövde tipinde olması öngörüldü. İzmir Körfezi'nde çalışacak yeni yolcu gemilerinin boyları 37-41 metre, eni ise 10-12 metre arasında değişecek.

Yeni alınacak katamaranlarla iç körfezdeki yolcu taşımacılığı indir-bindir dahil 25 dakikadan 15 dakikaya düşecek. Mevcut arabalı vapurlarda ise araç/yolcu iniş-binişleri hariç 30-35 dakikada tamamlanan seferler yeni alınacak arabalı vapurlarla 15 dakikaya kadar düşürülebilecek. Önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek ihale uluslararası olacak. İskeleler, yeni alınan gemilere göre işletmenin verimliliğini artıracak şekilde yeniden yapılandırılacak. Dalga, rüzgar ve med-cezirin sakıncalarını ortadan kaldırıcı "yüzer iskeleler" yapılacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/deniz-ulasiminda-katamaran-konforu-_77531.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • büyükşehir belediye başkanımızı, belediye encümenini candan kutlarım. teknolojinin yeniliklerinden faydalanmak lazım, zaman çalışanlar için çok önemli, özellikle bostanlı üç kuyular hattında daha hızlı ve daha modern bir geminin hizmet vermesi hem talebi artırır, hem de yakıttan tasarruf yaparak belediyemize kazanç getirir. inşallah gerçekleşir, izmirimiz ve izmirlilerimiz bu yenilikleri hak ediyor, saygılarımla YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!