Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Denizi Dolduran Beş Restorana 1'er Milyar

Aralarında Tevfik Alyanak'ın eşi ve kardeşinin de bulunduğu işletmeler, izin almadan faaliyet ve imar kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle savcılığa bildirildi.

Yeni Asır
Denizi Dolduran Beş Restorana 1'er Milyar

ralarında Tevfik Alyanak'ın eşi ve kardeşinin de bulunduğu işletmeler, izin almadan faaliyet ve imar kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle savcılığa bildirildi.

Güzelbahçe Belediyesi, daha fazla yer kazanmak için denizi taş ve beton malzemeyle dolduran 1. Liman Bölgesi'ndeki 5 balık restoranına karşı operasyon başlattı.

Belediye, aralarında Çiğli Belediyesi eski Başkanı Tevfik Alyanak'ın eşi Nilgün ve kardeşi Okyay Alyanak'ın da bulunduğu 5 işyeri sahibi hakında, "imar kirliliğine" neden oldukları ve faaliyeti "izinsiz" yürüttükleri gerekçesiyle, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Ayrıca, işyerlerine denizi doldurdukları için 3621 sayılı Kıyı Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği'ne göre, birer milyar lira para cezası kesildi. Belediye Başkanı Ertan Avkıran "Eğer bu kişiler biraz daha ileri gider ve izinsiz doldurdukları bu kıyı alanında, ruhsatsız yapılaşmada bulunursa, işletme ruhsatlarını iptale varan cezalar keseceğim" dedi.

Sınır aşıldı
Güzelbahçe'nin en merkezi yerinde faaliyet gösteren balıkçı restoranları, Belediye eski Başkanı Hülya Yarbuz döneminde ruhsatlarını aldı. 1997'den itibaren, yanında Balıkçılar Çarşısı'nın da bulunduğu 1. Liman'da faaliyet gösteren restoranlar, son zamanlarda sınırlarını aştı. Denize sıfır bir konumda olan 5 balıkçı restoranı, daha fazla yer kazanmak için denizi doldurdu. Kıyı şeridi büyük kaya ve taşlarla doldurulup üzerine beton döküldü. İşletmeler bu alana onlarca masa-sandalye çıkardı ve bir anda müşteri sayısını arttırdı.

Vatandaşlardan gelen şikayeti değerlendiren belediye, Ümit Restoran, Altan Restoran, Alyanak Restoran, Gemi Restoran ve Reis Su Ürünleri'ne, 3621 sayılı Kıyı Kanunu ve Uygulaam Yönetmeliği'ne göre 991 milyon 100'er bin lira para cezası kesti. Güzelbahçe Belediyesi, doldurulan alanda masa-sandalye koymanın dışında, inşaat faaliyeti yapılmadığı için daha yüksek para cezasının verilebileceği bir encümen kararını uygulayamadı. Kıyı Kanunu'na göre, verilen para cezasının limiti 991 milyon 100 bin lira olduğu için de ceza düşük bir bedelde kaldı. Ancak, Güzelbahçe Belediyesi, restoran sahipleri hakkında geçtiğimiz yıl ekim ayında yürürlüğe giren yeni TCK'ya göre, imar kirliliğine neden oldukları ve bu faaliyeti "izinsiz yaptıkları gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Tebligat yapıldı
"Bu dolgu yapılırken hiçbir resmi kurumdan izin alınmadı. Kimsenin körfezi kirletmeye hakkı yok" diyen Başkan Avkıran, "Bu nedenle savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Gereken tebligatları yaptık. Zaten yeni TCK gereği bu duyuruları da yapmak zorundayız. Eğer bu restoran sahipleri doldurdukları bu alanda herhangi bir inşaat yaparsa, işletme ruhsatlarını iptala kadar varan para cezaları keseceğiz" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/denizi-dolduran-bes-restorana-1er-milyar_28976.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!