Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Denizi Doldurmanın Cezası Metrekareye 1 TL

Bodrum'daki Çetilli Burnu'nda inşaat hafriyatı ile denizi dolduran Besa Firması'na verilen 31 bin 500 TL para cezası metre kare başına 1 TL'ye geliyor. Firmaya Hazine'nin açtığı dava ise bu Perşembe görülecek.

yapi.com.tr
Denizi Doldurmanın Cezası Metrekareye 1 TL

Muğla Bodrum'daki Çetilli Burnu'nda inşaat hafriyatı ile denizi dolduran Besa Firması'na verilen 31 bin 500 TL para cezası metre kare başına 1 TL'ye geliyor. Firmaya Hazine'nin açtığı dava ise bu Perşembe görülecek.

bianet.org'un Bodrum Aktif'ten aktardığı habere göre, Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Gündoğan Çetirge ( Çetilli) Burnu'nda Besa Firması'nın inşaat hafriyatı ile denizi doldurarak, 31 dönümlük dolgu alanı yaratması ile gelişen hukuki süreç, 24 Kasım'da yapılan duruşmada para cezası ile sonlandı.

Hazinenin açtığı dava ise 30 Kasım Perşembe günü saat 09.30'da görülecek.

"Kıyı Kanunu'na Aykırılık" suçu

Bodrum 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 24 Kasım'da gerçekleşen duruşmada Efe Bezici'nin sahibi olduğu Besa Firma Yetkilisine yönelik "Kıyı Kanuna Aykırılık suçu işlendiği sabit görülerek , 1 yıl 2 ay hapis cezasının, 11 ay 20 güne indirilmesine, bu cezanın da 31 bin 500 TL para cezasına çevrilmesine karar verildi."

Yaklaşık 31 dönüm dolgu alanına verilecek ceza, metre kareye 1 Tl'ye tekabül ediyor.

 Hazine de dava açtı, Bodrumlular müdahil

Kamu davasına müşteki olarak katılan, Peynir Çiçeği ve Bodrum Denizciler Derneği, yerel haber portalı Bodrum Aktif'e şu açıklamayı yaptı:

"Davanın 6 celsede sonuçlanması bile olumlu bir gelişme. Ceza almaları da, yaptıklarının ispatı anlamında önemli. Elbette yeterli değil. Ancak bizleri müdahil olarak kabul etmediklerinden, söz hakkımız olmadı. O nedenle, karara her iki tarafa da itiraz hakkı tanındığından, biz de gerekçeli kararın elimize gelmesini takiben 'müdahil olmalıydık ve verilen cezanın yapılan doğa katliamı ve yasaları çiğnemenin karşılığı olmadığını düşünüyoruz' diyerek temyiz edeceğiz.

"Bu arada, 30 Kasim 2017 Persembe günü 1. Asliye Hukuk mahkemesinde saat 09.30'da Hazine'nin BESA aleyhine actığı 'meni müdahale ve kal (dolguyu kaldırma, kıyıyı eski haline getirme) davası başlıyor. Bu bir ceza davası değil, 31 dönümün kaldırması, işgale son vermesi için açılan dava. O nedenle vatandaşlar da müdahil olabilir, davaya katılabilir. Bizler orada olacağız."

ETİKETLER: denize dolgu
http://www.yapi.com.tr/haberler/denizi-doldurmanin-cezasi-metrekareye-1-tl_162274.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!