Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Denizin Katili Tur Tekneleri

Muğla’nın dünyaca ünlü koylarının temizlenmesi için Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı (ÖÇKK) ve ilçe kaymakamlıkların ortaklaşa düzenlediği “Denizi kirletme, turizme darbe vurma” sloganlı temizlik kampanyası tamamlandı. Başkent Dalış ve İlkyardım Merkezi dalgıçlarının 3 aydır sürdürdüğü sualtı temizliği sırasında çıkanlar, cennet koyların nasıl

Milliyet Gazetesi
Denizin Katili Tur Tekneleri

Muğla’nın dünyaca ünlü koylarının temizlenmesi için Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı (ÖÇKK) ve ilçe kaymakamlıkların ortaklaşa düzenlediği “Denizi kirletme, turizme darbe vurma” sloganlı temizlik kampanyası tamamlandı. Başkent Dalış ve İlkyardım Merkezi dalgıçlarının 3 aydır sürdürdüğü sualtı temizliği sırasında çıkanlar, cennet koyların nasıl kirletildiğini ortaya çıkardı. Köyceğiz, Ula, Marmaris gibi Muğla’nın turistik yörelerindeki sualtı kirliliğine dikkat çekmek için bir araya gelen sualtı gönüllüleri çalışmalarını tamamladı. Özel Çevre Koruma Kurulu’nun Muğla koylarında temizlik kampanyası başlatmasıyla harekete geçen gönüllülerin çalışmaları 3 gazeteci tarafından da belgesel film haline getirildi.

Kocayalı, Malderesi, Karaca, Boncuk, Çamlı, İngiliz Limanı, Okluk Koyu, İncekum gibi koylar temizlenirken, Sedir Adası ve Kleopatra Adası’nda da dalışlar yapıldı. Dalgıçlar Köyceğiz Gölü’nü de katı atıklardan arındırmaya çalıştı.

Denizin içinde yok, yok

Çalışmaları denetleyen Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı yetkilileri, sualtından çıkarılanlarla bir evin rahatlıkla donatılacağını söyledi.

Biyolog, diyetisyen, cerrah, doçent, peyzaj mimarı, mimar, maden, makine ve inşaat mühendisi, finans müdürü, işletmeci, bankacı ve gazeteci gibi çeşitli mesleklerden 25 dalgıcın çıkardığı çöpler arasında ampul, av tüfeği fişeği, ayakkabı, bardak, bıçak, meşrubat kutusu, boru, buzdolabı motoru, cep telefonu, çatal, halı, paspas, kasa, klozet, mangal, televizyon gibi eşyalar çıktı.

Biyolog Nesem Demiray, “Denizlerden çıkan materyalleri sayarak türlerine göre ayırdık. Gördük ki en fazla kirlilik baskısını günübirlik gezinti ve tur tekneleri oluşturuyor. Bunların yanı sıra balıkçılar da oldukça önemli bir kirlilik kaynağı. Geçimlerini denizden kazanan bu insanların denizleri bu şekilde hor kullanmaması gerekiyor” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/denizin-katili-tur-tekneleri_62284.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!