Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Denizler Altında Robotlu Çözüm

Hizmet bölgesi olan Güney Marmara’da bir çok adaya hizmet veren Uludağ Elektrik Dağıtım (UEDAŞ) denizaltında oluşabilecek arızalara müdahale etmesi için bir robot geliştirdi.

yapi.com.tr
Denizler Altında Robotlu Çözüm

Hürriyet'ten Neşe Karanfil'in haberine göre, Robot arızalara müdahale ederek elektrik kesintilerinin süresini azaltacak. UEDAŞ Genel Müdürü İbrahim Gümüşlü, Marmara, Avşa, Cunda, Paşalimanı, Ekinlik, Gökçeada ve Bozcaada adalarında yaklaşık 30 bin civarında müşteriye elektrik hizmeti verildiğini, yazın bu sayının 300 bine çıktığını söyledi.

Uzaktan kontrol

UEDAŞ Genel Müdürü Gümüşlü, düzenlediği sohbet toplantısında, adalarla bağlantının denizaltındaki kablolar aracılığıyla sağlandığını belirterek, belli bir aşınmışlık ve akıntı olduğunu söyledi. Gümüşlü, “Denizaltı Robotu, ana kara ile adalar arasında elektrik iletimini sağlayan denizaltı kablolarında oluşabilecek arızaları çok kısa sürede tespit ederek müdahale edilebilecek. Denizaltı robotu, UEDAŞ ekipleri tarafından uzaktan kumanda vasıtasıyla rahatça kontrol edilebilecek. Robot, tüm bunların dışında bakım onarım gibi daha başka fonksiyonel görevlerde de kullanılabilecek” dedi.  Gümüşlü, proje için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK) onay alındığını bildirdi. Denizaltı robotu projesinin bütçesi 851 bin lira. ODTÜ Teknokent’te yer alan Desistek firmasının ortaklığında hayata geçiriliyor. Henüz tasarım ve üretim aşamasında olan robotun prototip cihazının denemelerine gelecek aylarda başlanacak. Pilot Bölge Saha Test Çalışmaları başarıyla tamamlanan Denizaltı Robotu’nun bu yılın sonunda kullanılması planlanıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/denizler-altinda-robotlu-cozum_158899.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!