Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Denizli Genç İş Adamları Afrika'da Pazar Arıyor

Denizli Genç Tüccar ve İşadamları Derneği (GETİAD), yeni pazarlar bulmak üzere Afrika ülkelerinden Kenya ve Tanzanya'ya gezi düzenledi. GETİAD Başkanı Erdem Aydın, geziyle ilgili değerlendirmesinde, Denizlili sanayicilerin yeni pazarlara ve alternatif sektörlere yönelmesi için çalıştıklarını, Kenya ve Tanzanya gezisinin de bu amaca yönelik

yapi.com.tr / AA
Denizli Genç İş Adamları Afrika'da Pazar Arıyor

Denizli Genç Tüccar ve İşadamları Derneği (GETİAD), yeni pazarlar bulmak üzere Afrika ülkelerinden Kenya ve Tanzanya'ya gezi düzenledi. GETİAD Başkanı Erdem Aydın, geziyle ilgili değerlendirmesinde, Denizlili sanayicilerin yeni pazarlara ve alternatif sektörlere yönelmesi için çalıştıklarını, Kenya ve Tanzanya gezisinin de bu amaca yönelik gerçekleştirildiğini söyledi.

Bu geziyle Türkiye'nin bütün pazarlara girmesi gerektiğinin farkına bir kez daha vardıklarını belirten Aydın, Tanzanya ve Kenya'da demir-çelik sektöründe faaliyet gösteren 20 firma yöneticisiyle görüştüklerini söyledi.

Bu ülkelerde inşaat sektörünün oldukça hareketli olduğunu gördüklerini anlatan Aydın, ''Bu ülkelere en çok mal ithal eden ülkeler Hindistan, Mısır ve Çin. Maalesef Türkiye olarak bizim bu iki ülkeye olan ihracatımız oldukça az. Biz GETİAD olarak hız kesmeden Denizli'miz için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz'' dedi.

''Tanzanya, demir-çelik sektöründe önemli pazar''

GETİAD Genel Sekreteri Hasan Tike de, Tanzanya'da çoğu sektörün Hintlilerin hakimiyetinde olduğunu, ancak demir-çelik sektöründe ciddi fırsatlar olabileceğini gözlemlediklerini kaydederek, şöyle konuştu:

''Tanzanya'da ciddi inşaat yatırımları var. Demir-çelik için de çok önemli bir pazar. Çünkü potansiyel olarak ciddi atılımlar mevcut. Dikkat ettiğimiz en büyük nokta turizm potansiyelinin oldukça yüksek olmasıydı. Verimli topraklara sahip olan bu ülkenin ana sermayesi sanayiden çok tarım üzerine kurulu. Bunun yanında büyük sanayi firmalarının da mevcut oluşu bu ülkedeki sanayinin geleceği açısından bir ışık tutmakta. Gittiğimiz ve görüştüğümüz birçok firmadan ihtiyaçlarının birçoğunu ithalat ile gerçekleştirdiklerini öğrendik.''

Kenya'nın gelişmişlik açısından Tanzanya'dan çok ileride olduğunu ifade eden Tike, ''Kenya'da çok sayıda lokal üretici var. Kenya, 'Doğu ve Güney Afrika Ortak Pazarı' olarak bilinen The Common Market for Eastern and Southern Africa (COMESA) üyesi. Bu nedenle malzemelerinin birçoğunu sıfır gümrük ile Güney Afrika'dan elde ediyor. Bunun yanında Çin ve Mısır'dan da ithalat yapılıyor. Dünya ile entegre olan birçok firmanın varlığı gözden kaçmıyor'' dedi.

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/denizli-genc-is-adamlari-afrikada-pazar-ariyor_85582.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!