Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Denizli Jeotermal İçin Atakta

Denizli'de zengin jeotermal kaynaklarının daha verimli kullanımı konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Vezir Araştırma Danışmanlık ortaklarından Dr. Hakkı Eraslan, "Jeotermal enerji, tarım ve sağlık turizmini ana sektörler olarak belirleyip, bölgenin stratejik haritasını çıkarmalıyız. Ardından da

Hürriyet Gazetesi
Denizli Jeotermal İçin Atakta

Denizli’de zengin jeotermal kaynaklarının daha verimli kullanımı konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Vezir Araştırma Danışmanlık ortaklarından Dr. Hakkı Eraslan, "Jeotermal enerji, tarım ve sağlık turizmini ana sektörler olarak belirleyip, bölgenin stratejik haritasını çıkarmalıyız. Ardından da yatırımcıları bölgeye çekmeliyiz" dedi.

Vali Yavuz Erkmen ise Denizli’nin jeotermal enerji konusunda merkez üssü olabileceğini belirterek, şunları söyledi: "Jeotermal enerji, sağlık turizmi ile tarımı tetikleyecek. Bölgemiz için güneş ve rüzgar enerjisi de çok önemli. Yapılacak kümeleme çalışmasının içine güneş ve rüzgar enerjisi konusu da alınabilir. Yenilebilir enerji ile Denizli’nin şaha kalkacağını düşünüyoruz. Pamukkale Üniversitesi, yenilebilir enerji ile ilgili yeni bir bölüm açacak. Bu konuda üniversitenin çalışmaları devam ediyor. Devlete ve hükümete düşen görev, kümeleme çalışmasının yapıldığı bölgeye yatırımcıyı teşvik etmektir. Komşu illerimizle de işbirliği yapmaya hazırız."

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/denizli-jeotermal-icin-atakta_66950.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!