Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Denizli'de Termal Kasaba Kurma Çalışmaları

Denizli'de termal bir kasaba oluşturma düşüncesi yatırımcıları ve yerel yönetimi harekete geçirdi. Denizli Valisi Yavuz Erkmen, şu anda Akköy ilçesi Gölemezli Beldesi ve Sarayköy ilçesinde yeni yatırımların olduğunu belirterek, termal anlamda bir kasaba yaratmak istediklerini söyledi.

yapi.com.tr / AA
Denizli'de Termal Kasaba Kurma Çalışmaları

Fotoğraf: Mustafa Çiftçi

Denizli'de termal bir kasaba oluşturma düşüncesi yatırımcıları ve yerel yönetimi harekete geçirdi. Denizli Valisi Yavuz Erkmen, şu anda Akköy ilçesi Gölemezli Beldesi ve Sarayköy ilçesinde yeni yatırımların olduğunu belirterek, termal anlamda bir kasaba yaratmak istediklerini söyledi.

Tanınmış birçok firmanın şehir merkezinde ve termal sahalarda otel yapımı için belediyeye müracaat ettiklerini bildiren Erkmen, ''Bu firmalar buralara yatırım yaptığı takdirde Denizli gerçekten çok prestijli otellerin sahibi olacak. Şuan günden güne yenilenen kapasitelerini arttıran tesislerin yanında yeni tesislerinde devreye girmesi konaklama sıkıntısını ortadan kaldırmış olacak. Termal anlamda bir kasaba yaratmak istiyoruz. Termal kasaba yarattığımız takdirde insanların hem sağlık turizminden gelip yararlanabildiği hem de daha düzgün bir çevre oluşturmuş oluruz'' dedi.

Hava alanının devreye girmesi yolların iyileştirilmesi alt yapı sorunlarının giderilmesiyle daha nitelikli tesislerin ortaya çıkacağını vurgulayan Erkmen, ''Turizm organizasyonu dediğimiz yani seyahat acenteleri ile birlikte bu bölgeye insanları getirebileceğimiz organizasyonlar yerelde yaptığımız takdirde biz Denizli'ye gelen turist sayısının artacağını düşünüyoruz'' diye konuştu.

Sarayköy'de bulunan termal bir tesisin işletmeciliğini yapan Ahmet Başoğlan ise Denizli'nin Sarayköy ilçesinin termal kaynaklar anlamında zengin bir bölgede bulunduğunu dile getirdi.

Sarayköy'ün hem termal su hem termal çamur anlamında oldukça zengin bir bölgede bulunduğuna işaret eden Başoğlan, ''Gerek Türkiye'den gerek yurt dışından özellikle kas iskelet sistemi rahatsızlıklarında cilt rahatsızlıklarında tedavi olmak için yoğun bir hasta talebimiz var. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ile başlatmış olduğumuz iş birliği neticesinde de hastalar SGK kapsamında buradan yararlanabiliyorlar. Sarayköy ilçesi yurt dışı örneklerinde olduğu gibi tam anlamı ile bir termal köy olabilme potansiyeline sahip. İnsanların gelip burada hava kirliliğinden uzak, doğal gıda üretimleri ile beslenebilecekleri bir alan burası. Bir termal köy projesi gerçekleştirilebilirse burada ve başka yatırımcıların katılımı ile birlikte bu bölge canlanabilirse Denizli ve Sarayköy için çok iyi bir netice olacak'' ifadesini kullandı.

Başoğlan, yatırımcıların kaynak ve arazi araştırması içerisinde olduğuna dikkati çekerek, ''Termal köy anlamında bir Sarayköy yaratabilmek adına daha çok yatırımcının gelmesi ve yatırımların artması bu bölgeyi çok iyi bir şekilde canlandıracaktır. Bu bölgede ki tedavi etkinliğimizi arttıran unsurların başında doğal ortamın ve doğanın temiz olması yatıyor. Şehrin gürültülü yaşantısında yorulmuş olan insanımız bu bölgeye geldiği zaman her şeyden önce doğa ile iç içe oluyor. Bunu destekleyen burada çıkan termal sular mineral yoğunluk anlamında oldukça yoğun bir yapıya sahip ve bu bölgenin özellikle bizim bulunduğumuz bölgenin kükürt yoğunluğu fazla'' dedi.

ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/denizlide-termal-kasaba-kurma-calismalari_83820.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!