Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Deprem Bölgesinde Acele Tahliye

Antakya'da “riskli alan” ilan edilen az ve orta hasarlı binalar için iki günlük itiraz süresi doldu. İtiraz edemeyen hak sahiplerinin, “Bir günde binayı tahliye etmesi” istendi. Avukat Ecevit Alkan, “Kaygılarımızda haklı çıktık. Bu acele neden?” diye sordu.

yapi.com.tr
Deprem Bölgesinde Acele Tahliye (Fotoğraf: AA)

Hatay’ın Antakya ve Defne ilçelerinde ilan edilen 207 hektarlık rezerv alan bölgelerinde bazı binaların “ağır hasarlı olmadığı halde riskli yapı ilan edildiği” belirtilirken karara itiraz için sadece iki gün süre verildi. İtiraz edemeyen yurttaşlara evlerini tahliye etmeleri için verilen zaman ise yalnızca bir gün.

Cumhuriyet’ten Çağdaş Bayraktar’ın haberine göre; Hatay Valiliği Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından Antakya Emek Mahallesi’nde riskli bölge ilan edilen az ve orta hasarlı binalar için iki günlük sürenin dolmasının ardından itiraz edilmeyen binalar için “Bir gün içinde binanın tahliyesinin sağlanması gerekmektedir” ifadelerinin kullanıldığı tebligat hazırlandı. Tebligatta, binaların tahliye edilmesi için “gerektiğinde kolluk kuvvetlerinin de yardımının” sağlanabileceği” belirtildi.

Öte yandan riskli alan bölgesinde bulunan Ulucami Mahallesi’ndeki Dolaşık Sokak ve Kemalpaşa Caddesi, Yeni Camii Mahallesi Kemalpaşa Caddesi, Emek Mahallesi 3315, 3330 ve 3331 Sokak’ı kapsayan başta bir tebligat daha yayımlandı. Bu tebligatta “6306 Sayılı Kanun’un 6/A maddesinin ikinci fıkrası uyarınca riskli yapı tespiti işlemi bu ilan ile bina maliklerine şahsen tebliğ edilmiş sayılır” ifadeleri yer aldı. 26 Aralık tarihli tebligatta binalar için itiraz süresinin yarın dolacağı belirtildi.

Hatay Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyon Başkanı Avukat Ecevit Alkan, “Sağlam binalar yıkılacak kaygımızda haklı çıktık maalesef. Hem riskli hem rezerv alandaki uygulamalar benzeşmeye başladı” dedi. Alkan şöyle konuştu: “Son gelişmenin de yine muhtarlıklar ve binalara asılan ilanlarla duyurulması söz konusu. Tepkilere rağmen mesaj bile atmadılar. İnsanlar sürekli rezerv ya da riskli alandaki binalarına gidip de haklarında bir karar verip verilmediğini mi kontrol edecekler? Az veya orta hasarlı binalarla ilgili riskli yapı tespiti yoluyla el koyma ve yıkım aşamasına ışık hızıyla geçildiğine tanıklık ediyoruz. Bu ne acele?”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/deprem-bolgesinde-acele-tahliye_200999.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!